Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

ev media-logo

 

Η συνταγή της εβδομάδας | Κριτσίνια πολύσπορα

736

Υλικά

-150 γρ. μαργαρίνη παγωμένη

-200 γρ. αλεύρι

-50 γρ. αλεύρι ολικής

-1 κρόκο αυγού

-3 κ.σ. ζάχαρη

-2 πρέζες αλάτι

-2 κ.σ. κονιάκ

-250 γρ. νερό

-60 γρ. ηλιόσπορο

-20 γρ. λιναρόσπορο

-30 γρ. μαραθόσπορο

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε τα αλεύρια, με 1 κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη.

Αφαιρούμε και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 10 γρ.

Σχηματίζουμε το κάθε μπαλάκι σε κριτσίνι στον πάγκο εργασίας με τα χέρια μας (προσπαθούμε να τα κάνουμε ομοιόμορφα για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο). Σε ένα μπολ βάζουμε νερό μαζί με τις 2 κ.σ. ζάχαρη (ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί) και σε ένα άλλο βάζουμε τους σπόρους.

Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα από το νερό και στη συνέχεια από τους σπόρους ώστε να κολλήσουν.

Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψιά (25Χ35) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί και σερβίρουμε.

 

Με πληροφορίες από akispetretzikis.com