Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

 

Η συνταγή της εβδομάδας | Κουλουράκια κανέλας με χυμό πορτοκάλι

731

Υλικά

-2 1/4 ποτήρια λάδι

-500 γρ. ζάχαρη

-1 1/4 κούπα κονιάκ

-1/2 κούπα ούζο

-1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

-2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

-1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-3 κ.γ. κανέλα

-1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

-ξύσμα ενός πορτοκαλιού

-2 κιλά αλεύρι μαλακό

-1/2 κ.γ. αλάτι

σουσάμι καβουρντισμένο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη. Αναμιγνύουμε συνεχώς, ώσπου η ζύμη να γίνει λεία.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.


Με πληροφορίες από www.sintagesmamas.com