Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

 

Η συνταγή της εβδομάδας | Βασιλόπιτα κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

734

Υλικά

(1ο μίγμα)

-300 γρ. βούτυρο

-250 γρ. ζάχαρη άχνη

-1-2 πορτοκάλια ξύσμα

-2 βανίλιες

-1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

-2 γρ. μαστίχα

-7 γρ. μαχλέπι

-1 κ.σ. ζάχαρη

(2ο μίγμα)

-4 αυγά μέτρια

-75 γρ. γάλα

(3ο μίγμα)

-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

-1 κουβερτούρα λευκή 180γρ.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το "φτερό" πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Στο μεταξύ, παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το 1ο μίγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη.

Όταν ετοιμαστούν, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μίγμα που υπάρχει στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τα υλικά του 2ου μείγματος σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το 3ο μίγμα και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, αφού πρώτα έχουμε αλείψει το πάνω μέρος του κέικ με ένα κρόκο αυγού για να πάρει ωραίο χρώμα.

 

Με πληροφορίες από www.glikessintages.gr