Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

 

Το γλυκό της εβδομάδας | Κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι & σοκολάτα

 737

ΥΛΙΚΑ

-300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι

-400 γρ. χυμό από πορτοκάλι

-450 γρ. ζάχαρη άχνη

-420 γρ. αλεύρι

-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-1 κ.γ. κανέλα

-200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

-ταχίνι με κακάο για επικάλυψη

-σησαμέλαιο

-50 γρ. σουσάμι

-50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ταχίνι μαζί με τον χυμό και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ενσωματώνουμε τα υλικά μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό και προσθέτουμε το ξύσμα και τις σταγόνες σοκολάτας. Τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού μία στρογγυλή λαδόκολλα και την λαδώνουμε με σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και περνάμε μ’ αυτό όλη τη λαδωμένη επιφάνεια του ταψιού. Γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα. Δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι και αν χρειαστεί συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε την επιφάνεια με ταχίνι με κακάο.

Με πληροφορίες από www.glykes-alchimies.gr