Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

 

Διαφημίστε την επιχείρησή σας ΜΟΝΟ απο 10 ευρώ τον μήνα

Η συνταγή της εβδομάδας | Τηγανιά με μανιτάρια

741

Υλικά

-150 γρ. μπέικον σε κύβους

-1 κιλό μανιτάρια κομμένα και καθαρισμένα

-4 κρεμμύδια ξερά κομμένα και χωρισμένα στα "φύλλα" τους

-1 κύβο κότας

-1 φύλλο δάφνης

-50-70 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

-50-100 γρ. μέλι

-250 γρ. μαύρη μπύρα

-Λίγο ελαιόλαδο

-αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κομματάκια από το μπέικον σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μικρό σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το μπέικον.

Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι, στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το 1/2 από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, κρατάμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το άλλο 1/2 από τα μανιτάρια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Όταν είναι έτοιμα όλα τα μανιτάρια, τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον και συνεχίζουμε σβήνοντας με το ξύδι. Ξύνουμε τυχόν κομματάκια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα με μια ξύλινη κουτάλα, τα οποία θα δώσουν την ωραία γεύση στη σάλτσα σας.

Προσθέτουμε το μέλι, την μπύρα, τον κύβο κότας και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, αφήνοντας ελάχιστο άνοιγμα για να φεύγουν οι πολλοί ατμοί. Βράστε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

 

από www.maggicooking.gr