17 Μαΐου 2022

Άγραφα πολυπολιτισμικότητας. Σε εξέλιξη η επίσκεψη φοιτητών από Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία & Ελλάδα, με επίκεντρο τη Γρανίτσα

Με επιτυχία εξελίσσεται, με επίκεντρο τη Γρανίτσα Αγράφων, η δράση ανταλλαγής Νέων “BeSocial!” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Η οργάνωση I Participate / Simmetecho σε συνεργασία με τον Δήμο Αγράφων, υλοποιεί το πρόγραμμα το διάστημα από 2 έως 9 Μαΐου του 2022, με φοιτητές από την Ευρώπη να γνωρίζουν για μια βδομάδα τα Άγραφα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 32 νέοι από 5 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία, Ισπανία, Ελλάδα). Το έργο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για τις κοινωνικές επιχειρήσεις καθώς και την υποστήριξή τους στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

«Στα πλαίσια του προγράμματος και μέσω της δια βίου μάθησης θα επιτευχθεί η ανάπτυξη των συμμετεχόντων σε προσωπικό επίπεδο, εστιάζοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους. Συγκεκριμένα μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί στις δεξιότητες που απαιτούνται για την εύρεση εργασίας και την ίδρυση μιας κοινωνικής επιχείρησης. Συνδυαστικά με τα παραπάνω βασική φιλοδοξία του προγράμματος είναι να προτρέψει τους νέους να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες ιδέες και να τις εφαρμόσουν στην πράξη», αναφέρει ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

«Η υλοποίηση του σχεδίου καθώς και η επίτευξη των παραπάνω στόχων», προσθέτει, «θα πραγματοποιηθεί μέσω της ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων στο ζήτημα της ανεργίας των νέων στην ΕΕ, αλλά και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, παρέχοντας στους νέους αυτοπεποίθηση, κίνητρο και τα κατάλληλα εφόδια για να αναλάβουν δράση! Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα όμορφο, φυσικό και φιλόξενο περιβάλλον όπως αυτό του χωριού Γρανίτσα και του Δήμου Αγράφων, που αποτελούν έμπνευση και θα γεμίσουν τους νέους με ενέργεια για περαιτέρω δράση και δημιουργία».

Και η Αντιδήμαρχος Αγράφων, κα Αννέτα Κοτρώνα, σημειώνει για το εν εξελίξει πρόγραμμα τα εξής: «Οι συμμετέχοντες, έχοντας την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον τόπο μας, δηλώνουν ενθουσιασμένοι, τόσο από την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά, όσο και από τη φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων. Ενώ με τις διαπολιτισμικες βραδιές που οργανώνουν δίνουν την ευκαιρία για ενδυνάμωση των σχέσεων και καλύτερη γνωριμία των διαφορετικών πολιτισμών που εκπροσωπούν. Ευελπιστούμε, πως τέτοιου είδους ευκαιρίες θα συμβάλουν και δράσουν ουσιαστικά και καταλυτικά στις προσπάθειες εξωστρέφειας που γίνονται στο Δήμο μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ