13 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Άλμπερτ Μπουρλά – κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η θεραπεία με το χάπι της Pfizer

Ακόμη ένα όπλο για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός αποκτά η ανθρωπότητα και δεν είναι άλλο από τα αντιικά φάρμακα.

Μετά το αντιικό φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck το οποίο θα χορηγήσει η Βρετανία σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε πως ανέπτυξε χάπι κατά του κορονοϊού το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ποσοστό 89% σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Για «μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Mπουρλά, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, αναφέροντας λεπτομέρειες για το καινοτόμο φάρμακο.

Ο Άλμπερτο Μπουρλά τόνισε πως «νομίζω ότι πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Μάλιστα τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Άρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές».

Για το πότε θα εκριθεί το χάπι ο κ. Μπουρλά ανέφερε οτι «θα υποβάλουμε αίτηση (για έγκριση) το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε ότι θα υποβάλουμε αίτημα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Αναμένουμε ότι θα παράξουμε 500 εκατομμύρια χάπια τον επόμενο χρόνο, το οποίο σημαίνει 50 εκατομμύρια θεραπείες. Κάθε θεραπεία είναι για πέντε μέρες, δύο χάπια την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ. Δεν μπορώ να πω πόσα χάπια θα έχουμε συγκεκριμένα για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, αλλά το πρώτο μισό του έτους περιμένω περίπου τα μισά από τα 50 εκατ. άρα, ίσως λίγο λιγότερα από 25 εκατομμύρια.

Για το αν γίνονται ακόμη δοκιμές παραδέχθηκε πως «στην πραγματικότητα σταματήσαμε τις δοκιμές στην έρευνα που αφορά τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, αυτούς που έχουν συννοσηρότητες, που έχουν κι άλλες ασθένειες  μαζί με τον κορονοϊό.

Συνεχίζουμε τις δοκιμές σε δύο άλλες έρευνες, για τις οποίες θα γνωρίζουμε στις αρχές του 2022. Η πρώτη είναι για ασθενείς, χωρίς υποκείμενα (νοσήματα). Άνθρωποι που κόλλησαν COVID, αλλά δεν έχουν για παράδειγμα διαβήτη ή καρδιαγγειακά προβλήματα, εκτός από COVID.

Η άλλη (έρευνα) έχει να κάνει με την προστασία των επαφών, όπως για παράδειγμα, αν κάποιος κολλήσει, δίνουμε χάπι όχι μόνο στον ασθενή, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν μαζί του».

To άρθρο Άλμπερτ Μπουρλά – κορονοϊός: Πόσο διαρκεί η θεραπεία με το χάπι της Pfizer δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ