9 Αυγούστου 2022

Άμπου Ντάμπι: Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι όταν εξερράγησαν ισάριθμα βυτιοφόρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις (των Χούθι) πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στο πλαίσιο της επιχείρησης Τυφώνας της Υεμένης», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, ο Γιαχία Σάρι, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Massira. «Πολλές τοποθεσίες και σημαντικές και ευαίσθητες εγκαταστάσεις» τον Εμιράτων στοχοθετήθηκαν με πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πρόσθεσε.

Το κίνημα των Χούθι προειδοποίησε ότι θα βάλει στο στόχαστρο και άλλες τοποθεσίες στα ΗΑΕ και κάλεσε αμάχους και ξένες εταιρείες να αποφεύγουν τις «εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας» των Εμιράτων.

Σύμφωνα με τους Χούθι, σήμερα εκτοξεύτηκαν πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των αεροδρομίων του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι, εναντίον ενός διυλιστηρίου στην περιοχή Μουσάφαχ του Άμπου Ντάμπι αλλά και εναντίον άλλων «ευαίσθητων» στόχων.

Ουάσινγκτον και Παρίσι καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τη “σημερινή τρομοκρατική επίθεση στο Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα” και θα εργαστούν για να λογοδοτήσει το κίνημα Χούθι της Υεμένης που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν μετά την ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από τους Υεμενίτες σιίτες αντάρτες, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε τις επιθέσεις του κινήματος Χούθι της Υεμένης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM.

Και η Γαλλία καταδίκασε “με τον πιο έντονο τρόπο” τις επιθέσεις για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι φιλοϊρανοί Υεμενίτες αντάρτες Χούθι εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι και της βιομηχανικής ζώνης που βρίσκεται κοντά σε αυτό. “Οι επιθέσεις αυτές απειλούν την ασφάλεια του εδάφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη σταθερότητα της περιοχής. Η Γαλλία εκφράζει την υποστήριξή της στα ΗΑΕ απέναντι στις επιθέσεις αυτές“, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν σε ανακοίνωση.

Ο υπουργός επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Χούθι “να θέσουν αμέσως τέλος στις καταστροφικές τους ενέργειες στην Υεμένη και στην περιοχή και να δεσμευτούν με εποικοδομητικό τρόπο στην πολιτική διαδικασία εξόδου από την κρίση” στη χώρα αυτή. “Η Γαλλία επαναλαμβάνει την κινητοποίησή της υπέρ της παύσης των εχθροπραξιών σε όλη τη χώρα και της επανάληψης των συνομιλιών με σκοπό μια συνολική πολιτική συμφωνία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών“, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy