4 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Άντονι Αλμπανέζι: Δυο υπήκοοι Αυστραλίας που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο στο Βιετνάμ εξασφάλισαν επιείκεια

Δυο υπήκοοι Αυστραλίας που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο στο Βιετνάμ εξασφάλισαν επιείκεια των αρχών χάρη στη βελτίωση των διμερών διπλωματικών σχέσεων, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Aυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, που ολοκλήρωσε επίσημη επίσκεψη στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Υπήρξε ουσιώδης πρόοδος με τη χορήγηση επιείκειας μόλις χθες (…) Η Αυστραλία καλωσορίζει την εξέλιξη», είπε ο κ. Αλμπανέζι στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Κάνουμε παραστάσεις για λογαριασμό Aυστραλών πολιτών. Και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το Βιετνάμ συμφώνησε στο αίτημα [να επιδειχθεί επιείκεια] και ευχαριστούμε», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως δεν θα αποκαλύψει τα ονόματα των ανθρώπων αυτών κατόπιν αιτήματός τους για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν, τόνισε πάντως.

Ο κ. Αλμπανέζι ταξίδεψε στο Βιετνάμ το σαββατοκύριακο, όπου είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του Φαμ Μιν Τσιν. Η επίσκεψή του, διαβεβαίωσε, έδωσε «ώθηση» για να επιτευχθεί «αυτό το αποτέλεσμα».

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε επίσης παράσταση εξ ονόματος του 73χρονου Τσάου Βαν Χαμ, που έχει διπλή υπηκοότητα, βιετναμική και αυστραλιανή, και καταδικάστηκε το 2019 να εκτίσει 12 χρόνια κάθειρξη για «τρομοκρατία».

«Εναι χωριστή υπόθεση. Επιδιώκουμε τη μεταγωγή του [στην Αυστραλία] κι έχουμε ελπίδες. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά», είπε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ