21 Ιουνίου 2021

Άρση πατεντών εμβολίου κορονοϊού: Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά – Τι λένε οι εταιρίες

Η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για άρση των πατεντών του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι δηλώσεις Μπάιντεν ενθουσίασαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που τάχθηκε υπέρ μια τέτοιας προοπτικής για την ταχύτερη αντιμετώπιση του κορονοϊού και μια πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

Με θετικό μάτι είδαν αυτή την πρόταση τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν όσο και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να μπει σε διάλογο για το θέμα όπως τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έσπευσε να δηλώσει πως η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει αυτό το θέμα.

Click4more: Άλμπερτ Μπουρλά: Ξεκάθαρα αντίθετος στην άρση των πατεντών για τα εμβόλια κορονοϊού

Υπάρχουν όμως και οι πολέμιοι αυτής της πρότασης με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία. «Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πηγή καινοτομίας και έτσι πρέπει να παραμείνει στο μέλλον», ανέφερε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ στην ανακοίνωσή της για το θέμα.

Η Ελβετία από την άλλη είναι και αυτή αντίθετη σε μια τέτοια πρόταση όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να την συζητήσει με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Κάτι που δεν φαίνεται πως έχουν σκοπό να κάνουν οι εταιρείες παραγωγής των εμβολίων με τον Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer να είναι ξεκάθαρα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ το ίδιο έκανε και η εταιρεία ΒioNTech που εκτιμά κάτι τέτοιο δεν θα έχει αποτέλεσμα.

To άρθρο Άρση πατεντών εμβολίου κορονοϊού: Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά – Τι λένε οι εταιρίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά