17 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη επιχορήγηση, λόγω πανδημίας, στους Δήμους / Πόσα θα λάβουν σε Καρπενήσι και Άγραφα

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, δίδεται έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού Covid-19». Είχε προηγηθεί, στις 13 Νοεμβρίου, η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία αυξήθηκαν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κατανέμονται, λοιπόν, στους δήμους 50 εκ. ευρώ «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορονοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του Covid-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους». Σημειώνεται ότι ελήφθησαν υπόψη «τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ που αποδίδονται στους δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους».
Σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας θα λάβουν συνολική ενίσχυση της τάξης των 186.000 περίπου. Ο δήμος Καρπενησίου θα εισπράξει 115.620,85 ευρώ και ο δήμος Αγράφων 70.343,99 ευρώ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ