13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έλληνες μαθητές πρωτοστατούν στον έρανο του Κέντρου Πρόνοιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας διοργανώνει, ενόψει των Χριστουγέννων, τον καθιερωμένο έρανο με σκοπό να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Στον συγκεκριμένο έρανο δεν συλλέγονται χρήματα, αλλά τρόφιμα και παιχνίδια, κατά προτίμηση καινούργια, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονται σε οικογένειες που χρήζουν βοηθείας.

Οι μαθητές του Oakleigh Grammar υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους φρόντισαν να συγκεντρώσουν ήδη σημαντικές ποσότητες τροφίμων αλλά και παιχνιδιών για άπορες οικογένειες.

Ο Γιάννης Πηλαλίδης από το Κέντρο Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής, μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», είπε, ότι «για πολλούς Έλληνες της Μελβούρνης οι μέρες των Χριστουγέννων δεν είναι γιορτή. Υπάρχουν συμπάροικοι που εύχονται οι γιορτές να περάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται».

«Δυστυχώς, ο αλκοολισμός, ο τζόγος και τα ναρκωτικά, πλήττουν και πολλά ελληνικά σπίτια», λέει και προσθέτει:

«Το Κέντρο Πρόνοιας προσπαθεί να βοηθήσει τα άτομα αυτά. Κυρίως, όμως, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα θύματά τους. Μπορεί να είναι οι γονείς τους, οι σύντροφοι τους ή άλλοι συγγενείς τους».

Για τον λόγο αυτό ο κ. Πηλαλίδης καλεί τους ομογενείς να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία δεν απαιτούν συντήρηση σε ψυγείο καθώς και παιχνίδια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδώσουν τα τρόφιμα και τα παιχνίδια στις κατά τόπους Ενορίες-Κοινότητες το αργότερο μέχρι και την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023, ή απευθείας στο Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας, στο 7 Hartington Street, Northcote στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής ‘Άξιον Εστί’ το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα συσκευαστούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Πρόνοιας από όπου το προσωπικό του Κέντρου με τη βοήθεια εθελοντών θα τα διανείμει σε οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια.

Σε σχετική ανακοίνωση το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αναφέρει:

“Από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε αυτός ο έρανος όλοι οι συμπάροικοι αγκάλιασαν την προσπάθεια προσφέροντας με μεγάλη προθυμία τρόφιμα αλλά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Η ύπαρξη συνανθρώπων μας που ζουν σε δύσκολες καταστάσεις είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Όπως διαβεβαιώνει το προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Πρόνοιας, αλλά και οι εθελοντές ,το πρόβλημα είναι υπαρκτό”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στις Ενορίες σας ή στο Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας στον αριθμό 9486 6588.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ