17 Ιουνίου 2021

Ένα περιστατικό σε 346.000 δόσεις εμβολίου με Astrazeneca στην Ελλάδα συνδέεται με τα επεισόδια θρόμβωσης – LIVE η ενημέρωση

κορονοϊός εμβόλια μάσκα Astrazeneca

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 05.04.2021, γίνεται η καθιερωμένη, ζωντανή ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.866 νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Από αυτά, τα 783 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 245 στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. δείτε εδώ τον αναλυτικό χάρτη της διασποράς).

Click4more: Κορονοϊός και μετάδοση μετά το εμβόλιο – Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά

Για το εμβόλιο ενημερώνουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, κάνοντας αναφορά στην σημασία της ταχύτητας του σχεδίου για τον εμβολιασμό, ώστε να πετύχουμε το πολυπόθητο τείχος προστασίας.

Φάκελος εμβόλιο Astrazeneca

Στην συνέχεια μίλησε για το εμβόλιο της Astrazeneca και την θρόμβωση, μια υπόθεση που απασχολεί ιδιαίτερα την Ελλάδα και τον κόσμο. Συγκεκριμένα τόνισε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί στενά το ζήτημα και αξιολογεί συνεχώς τα νέα δεδομένα για τα επόμενα βήματα. «Οι περιπτώσεις που αναφέρονται χαρακτηρίζονται επιστημονικά προθρομβωτική θρομβοπενία ανοσολογικής αιτιολογίας και φαίνεται ότι ο μηχανισμός είναι ανάλογος με τον μηχανισμό που προκαλεί την θρομβοπενία μετά την χορήγηση της ηπαρίνης», είπε.

Και συνέχισε: «Στην Ελλάδα 346.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca κι έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό και είναι ένα από τα πρώτα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στο σύνολο. Παρά λοιπόν την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί για τα σπάνια αυτά περιστατικά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει πως η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη και την νοσηλεία από κορονοϊό υπερτερεί σημαντικά».

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση για το εμβόλιο

Περισσότερα σε λίγο…

To άρθρο Ένα περιστατικό σε 346.000 δόσεις εμβολίου με Astrazeneca στην Ελλάδα συνδέεται με τα επεισόδια θρόμβωσης – LIVE η ενημέρωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά