19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένα… φλαμίνγκο (!) μέσα στο χιόνι, στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας (vid)

Ένα… φλαμίνγκο στην Ευρυτανία. Σε βίντεο που ανάρτησε το βράδυ του Σαββάτου 18/12, ο Γιώργος Χαντζόπουλος, στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας, το πτηνό με το χαρακτηριστικό -και εντυπωσιακό- ροζ χρώμα απεικονίζεται να περιφέρεται στο χιόνι, σε έναν από τους δρόμους του χωριού.

Το φλαμίνγκο, προφανώς έχασε τον προσανατολισμό του, πιθανόν λόγω της κακοκαιρίας, και βρέθηκε στις αφιλόξενες γι’ αυτό καιρικές συνθήκες της Ευρυτανίας. Οι κάτοικοι του χωριού που το εντόπισαν, προσπάθησαν να το πλησιάσουν για να του προσφέρουν ένα καταφύγιο για το βράδυ, ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό.

Έχει ενημερωθεί σύλλογος που ασχολείται με την προστασία και διάσωση άγριων ζώων, ώστε αύριο -εάν το φλαμίνγκο δεν έχει φύγει- να επιχειρηθεί προσπάθεια για να σωθεί.

Στην Ελλάδα, τα φλαμίνγκο που βλέπουμε προέρχονται κυρίως από τις αποικίες του είδους στην Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Ξεχειμωνιάζουν (20.000-30.000 πουλιά) αλλά επίσης παραμένουν σε υγροτόπους της χώρας μας όλο το χρόνο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ