23 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένθετο Τουρισμός: Η αύξηση του τουρισμού έφερε αύξηση στα έσοδα των τουριστικών λιμένων της χώρας

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζουν τα έσοδα των τουριστικών λιμένων της χώρας από τα τέλη ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής, καθώς η ανάκαμψη του τουρισμού έφερε και την άνοδο του κλάδου του yachting.

Οι οργανωμένες μαρίνες και η ανάπτυξη των υποδομών της χώρας, μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων της εθνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο Σταύρος Κατσικάδης, Πρόεδρος Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, μίλησε για το θέμα στη Σοφία Κωνσταντινίδου, στο ένθετο για τον Τουρισμό του ΕΡΤNEWS.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS:

· «Μπουραζάνι»: Έρχεται το πρώτο διακρατικό πάρκο πάνω σε ποτάμι: Η φιλοξενία των ζώων, η διατήρηση της ισορροπίας του ζωϊκού πληθυσμού, η παρατήρηση τους στο φυσικό τους περιβάλλον και η πληροφόρηση σχετικά με τους βιολογικούς κύκλους αυτών, είναι ο βασικοί στόχοι του πάρκου άγριας ζωής Μπουραζάνι, στην Κόνιτσα. Εδώ υπάρχει άμεση οπτική επαφή με τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται και το ενδιαφέρον των επισκεπτών γίνεται όλο και πιο έντονο, τονώνοντας ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου. Το ρεπορτάζ είναι του Βασίλη Σιώμου.

· Παλαιό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας: Ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός, ένα καταπράσινο τοπίο, ένα πυκνό ελατόδασος που κόβει την ανάσα κι αναζωογονεί χιλιάδες ταξιώτες. Όλα αυτά σε μια γωνιά της Ευρυτανίας, που όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν κι επιλέγουν για τις διακοπές τους. Συγχρόνως, όμως, κρύβει μια συγκλονιστική ιστορία με πολύ πόνο και μεγαλείο ψυχής από τους κατοίκους της, που αξίζει να μάθουμε. Αυτό είναι το Παλαιό Μικρό Χωριό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ