24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «Καταργήθηκε η ΟΠΠΙ και δεν το ξέρουμε ;;»

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μέσω ανακοίνωσής της διερωτάται αν καταργήθηκε η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ:

«Με μεγάλη μας έκπληξη εδώ και αρκετό καιρό ακούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στα Μ.Μ.Ε. αν όχι καθημερινά, σίγουρα αρκετά συχνά, να διατυμπανίζει ότι στις 20 Ιανουαρίου του 2023 τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής θα στελεχωθούν με 600 νέους Ειδικούς Φρουρούς για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Διερωτόμαστε λοιπόν,

-Από πού και ως πού και με εντολή ποιανού, αυτοί οι 600 συνάδελφοι που προσελήφθησαν για τον θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, βαφτίστηκαν Ειδικοί Φρουροί για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας;

-Αποτελεί Κυβερνητική απόφαση η κατάργηση του θεσμού της ΟΠΠΙ;

-Έγιναν υπέρογκες και άσκοπες προσλήψεις για τον συγκεκριμένο θεσμό και τώρα επιχειρείται να καλυφθεί το λάθος με επικοινωνιακά τεχνάσματα;

-Τι πραγματικά συμβαίνει και ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναφερόμαστε σε έναν θεσμό αποτυχημένο, για τον οποίο από την αρχή της ίδρυσής του ως Ένωση, είχαμε εκφράσει την αντίθεση μας και πλέον αναγνωρίζεται επίσημα η αστοχία του.

Βέβαια, δικαιωμένοι αισθανόμαστε από την πρώτη στιγμή αφού και οι πρώτοι που εξήλθαν, εκ των οποίων οι 100 τοποθετήθηκαν απευθείας στην Θεσσαλονίκη, δεν χρησιμοποιήθηκαν ουδέποτε στο υπηρεσιακό αντικείμενο για το οποίο προσελήφθησαν με εξαίρεση περίπου 10 εξ αυτών, οι οποίοι καθημερινά περιφέρονται ασκόπως πέριξ του Α.Π.Θ., δίπλα στις διμοιρίες, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι λοιποί 90 καθημερινά απασχολούνται στα ΑΤ και σε συνήθη αστυνομικά καθήκοντα.

Επισημαίνουμε ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το τίμημα του αποτυχημένου αυτού θεσμού το πλήρωσε και συνεχίζει να το πληρώνει ακριβά τόσο με τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώνονται διαρκώς όσο και με την τεράστια κατασπατάληση δυνάμεων, αφού καθημερινά 2 διμοιρίες και πολλές ακόμα εμπλεκόμενες δυνάμεις άλλων υπηρεσιών, συνεχίζουν να φυλάνε ντουβάρια και τουρνικέ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξαιτίας εντολών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ταυτόχρονα και με αφορμή τις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις, αναρωτιόμαστε, άραγε πόσο δίκαιο και ηθικό είναι να προσλαμβάνονται άτομα για έτερο θεσμό με οργανική θέση την Αθήνα και να καλύπτουν κενά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας με 10 και πλέον έτη εγκλωβισμένοι στην Αττική και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα οι οποίοι περιμένουν να πάρουν μετάθεση με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια;

Κλείνοντας, όλα τα προαναφερόμενα αποτελούν περίτρανη απόδειξη των όσων παράλογων και ανεξήγητων συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, εντός του σώματος της ΕΛ.ΑΣ. με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον Πολιτικό μας Προϊστάμενο!

Φτάνει πια! Η υποκρισία ξεπέρασε κάθε όριο!».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ