17 Μαΐου 2021

Έρευνα της FA για τη συμμετοχή των έξι αγγλικών ομάδων στην ESL

Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ μπήκαν στο… στόχαστρο της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FA). Ζητήθηκαν επίσημα στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα που επέδειξαν οι Big-6 της Premier League στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Επίσημη έρευνα, για το ρόλο που είχαν οι έξι αγγλικές ομάδες στη δημιουργία της European Super League, άνοιξε η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA). Υπενθυμίζεται ότι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ προσχώρησαν στην σχεδιαζόμενη διοργάνωση, αλλά, ύστερα από 48 χώρες έντονων διαμαρτυριών και κριτικής, οι εν λόγω σύλλογοι απέσυραν την υποστήριξή τους από το πρότζεκτ.

«Την περασμένη εβδομάδα αρχίσαμε μια επίσημη έρευνα για τη συγκρότηση της European Super League και την εμπλοκή των έξι αγγλικών συλλόγων» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της FA και πρόσθεσε: «Γράψαμε σε όλους τους συλλόγους για να τους ζητήσουμε επίσημα κάθε σχετική πληροφορία και αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή τους. Όταν έχουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες, θα εξετάσουμε ποια κατάλληλα βήματα θα πρέπει να πάρουμε. Ξεκάθαρα αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο και θα μπορούσε να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους συλλόγους σε κάθε επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου».

Στο μεταξύ, και η Premier League γνωστοποίησε ότι εξετάζει τη συμπεριφορά των έξι συλλόγων. «Είμαστε αποφασισμένοι να εξακριβώσουμε την αλήθεια για το τι συνέβη και να καταστήσουμε αυτούς τους συλλόγους υπόλογους για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η λίγκα πρόσθεσε ότι αυστηροποιεί τους κανονισμούς της, προκειμένου να σταματήσει κάθε μελλοντική προσπάθεια «απόσχισης» ομάδων. Έτσι, στο πλαίσιο της «διοίκησης» του πρωταθλήματος, θα εισαχθεί ένας νέος «Καταστατικός Χάρτης Ιδιοκτητών», βάσει του οποίου όλοι οι ιδιοκτήτες των συλλόγων θα πρέπει να εγγραφούν «δεσμεύοντάς τους στις βασικές αρχές της Premier League».

«Οι παραβιάσεις αυτών των κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη θα υπόκεινται σε σημαντικές κυρώσεις» πρόσθεσε η Premier League.

To άρθρο Έρευνα της FA για τη συμμετοχή των έξι αγγλικών ομάδων στην ESL δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά