29 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έρευνα Generation Z: Εκπλήσσουν οι απαντήσεις της νέας γενιάς – Το εύρημα των εκλογών (video)

To νεοσύστατο Ινστιτούτο Έρευνας και Κοινωνικής Αλλαγής Eteron ζήτησε απαντήσεις από τη νέα γενιά και την ηλικιακή κατηγορία 16 – 25 ετών (γέννηση από το 1995 – 2010) και από το δείγμα των 440 νέων το 84% βεβαιώνει ότι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές. «Μια γενιά σε συνθήκες διαρκούς κρίσης ψάχνει συλλογικές διεξόδους κι αυτό είναι και διεθνής τάση», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Κώστας Γούσης.

Τα ευρήματα της έρευνας:

Οι 8 στους 10 ενδιαφέρονται για την επικαιρότητα και κυρίως για κοινωνικά δίκτυα και ενημερωτικούς ιστότοπους, ενώ το 71% δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα ψευδούς είδησης.
Το 90% δηλώνει πάντως ότι διασταυρώνει και ελέγχει τα κριτήρια
Πρωτιά δόθηκε στο Isntagram και αποτυπώνει την τάση προτίμησης  σε κοινωνικά δίκτυα που βασίζονται στην εικόνα ενώ έπονται όσα βασίζονται στον λόγο.
Σε έρευνες στο εξωτερικό πάντως το Twitter σίγουρα δεν έρχεται τελευταίο επισημαίνει ο κ. Γούσης.
Το 86,9% δηλώνει σύμφωνο με τους σκοπούς και τη λογική του metoo# και μάλιστα στη χρονιά που η έμφυλη βία μπήκε στο δημόσιο διάλογο με τόσες γυναικοκτονίες
Στην ερώτηση εάν «συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις κατά της μάσκας και των εμβολιασμών» που διατυπώθηκε καθώς το 25% δήλωσε ότι συμμετείχε σε κινητοποιήσεις και έπρεπε να προσδιοριστεί σε ποιες, το 59,8% απάντησε ότι διαφωνεί και το 18,8% δήλωσε υπέρ.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ