26 Οκτωβρίου 2021

Έρχονται οι “Μέρες γαστρονομίας” και υπόσχονται δυνατές γευστικές εμπειρίες Κρήτης

Οι εκδηλώσεις «Μέρες Γαστρονομίας» του δήμου Ηρακλείου επιστρέφουν μετά από την αναγκαστική περυσινή απουσία λόγω πανδημίας στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε», στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, από την ερχόμενη Παρασκευή 24 ως και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Τους επισκέπτες θα περιμένουν στον χώρο των εκδηλώσεων γνωστοί chefs και μαγειρικές εμπειρίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακά εδέσματα, με τη συνδρομή τοπικών σωματείων και συλλόγων. Παράλληλα, θα διεξαχθούν δύο ημερίδες με θέματα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» και «Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».

Ο χώρος των εκδηλώσεων θα λειτουργεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 23:00 και το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης «το Ηράκλειο είναι πάντα ένας προορισμός που διακρίνεται για την ιστορία, την αυθεντικότητα αλλά και την υψηλή γαστρονομία του. Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει για 3η χρονιά τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021», στοχεύοντας να κάνουμε το Ηράκλειο την πρωτεύουσα της Κρητικής γαστρονομίας. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση όχι μόνο των φορέων αλλά και του κόσμου είναι καταπληκτική. Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθεια». Σημειώνεται ότι το 2018 οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 6.500 και το 2019 ήταν περισσότεροι από 13.000.

Το «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» οργανώνει φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με την συνδρομή πλειάδας τοπικών φορέων.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ