5 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Έτρεξαν (και διακρίθηκαν) σε Δονούσα, Αγρίνιο, Αθήνα και Βόλο – Η παρουσία της ευρυτανικής δρομικής κοινότητας

από την έντυπη έκδοση

Πλούσια και επιτυχημένη αγωνιστική παρουσία καταγράφει η ερασιτεχνική δρομική κοινότητα της Ευρυτανίας, που ετοιμάζεται για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα γίνει την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023. Το προηγούμενο διάστημα, αθλητές/αθλήτριες, αθλούμενοι/ες, έτρεξαν ανά την Ελλάδα και πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις.

Στη Δονούσα έτρεξε -και ανέβηκε στο βάθρο- ο Ανδρέας Σιταράς (ΕΟΣ Καρπενησίου). Ο 34χρονος δρομέας πήρε μέρος στη διοργάνωση “Στα Μονοπάτια της Δονούσας”, που διεξήχθη στο ομώνυμο νησί των Κυκλάδων, το Σάββατο 21/10. Συμμετείχε στη μεγάλη διαδρομή των 20χλμ (1.200 θετ. υψομετρική), που ενώνει τα σημαντικότερα μονοπάτια του νησιού σε μία υπέροχη κυκλαδίτικη διαδρομή με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο. Με χρόνο 2:36:48 τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών.

Παράλληλα, η διοργάνωση “Run Together” διεξήχθη για 8η φορά στην Αθήνα (ΟΑΚΑ), με μεγάλη συμμετοχή, δίνοντας σε εκατοντάδες δρομείς τη δυνατότητα να τρέξουν σε ζευγάρια, να ψυχαγωγηθούν και να συμβάλλουν στη στήριξη του κοινωνικού σκοπού της διοργάνωσης, τον “Σύλλογο ΑμεΑ Ιωνάς”. Στη διαδρομή των 6 χιλιομέτρων, η Πωλίνα Παπαγεωργίου και η Δήμητρα Αναγνωστάκη έτρεξαν μαζί και διακρίθηκαν, καθώς τερμάτισαν στην 3η θέση.

Εξάλλου, στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 15ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης», που περιλάμβανε διαδρομές 5 και 21 χιλιομέτρων και συγκέντρωσε εκατοντάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Στον ημιμαραθώνιο με τις 200 συμμετοχές, ο Γιάννης Καρέτσος, με καταγωγή από τη Δομνίστα, τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ ο Θοδωρής Τσώνης κατετάγη 124ος. Στα 5χλμ των 240 συμμετοχών, η Αθανασία Σερετάκη τερμάτισε στην 112η θέση και η Βασιλική Θεοδωροπούλου ήταν 150η.

Τέλος, με 243 δρομείς στα 10 χλμ και 252 στα 5 χλμ. διεξήχθη ο 3ος Elpedison Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Βόλου. Η Αθανασία Σερετάκη κατέλαβε την 26η θέση της κατηγορίας γυναικών στο 10άρι, ενώ η Βασιλική Θεοδωροπούλου τερμάτισε 42η και ήταν πρώτη γυναίκα στην ηλικιακή κατηγορία 60-69 ετών.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ