4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Έφτασαν στην Παλαιστίνη 10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Παλαιστίνη εμβόλιο κορονοϊός

Οι Παλαιστίνιοι έλαβαν σήμερα 10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και έτσι είναι σε θέση να ξεκινήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Η υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης Μαί Αλ-Kάιλα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Η Φωνή της Παλαιστίνης» , ότι οι δόσεις αυτές επαρκούν για τον εμβολιασμό 5.000 ανθρώπων με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το φορτίο με την παρτίδα αυτή των εμβολίων έφθασε αεροπορικώς στο Ισραήλ και από εκεί έγινε η μεταφορά στην πόλη Ραμάλα που είναι μια κομβική πόλη τη Παλαιστίνης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Η Αλ-Kάιλα δήλωσε ότι αναμένεται και μια παρτίδα με το κινεζικό εμβόλιο από την Κίνα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ημερομηνία άφιξής του. Μια παρτίδα με περίπου 37.000 δόσεις εμβολίων αναμένεται να φθάσει στην Παλαιστίνη αργότερα αυτό τον μήνα μέσω του προγράμματος διανομής εμβολίων COVAX.

Στη Δυτική Όχθη, όπου ζουν 3,1 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, έχουν καταγραφεί 101.508 κρούσματα κορονοϊού και 1,276 θάνατοι. Στη Γάζα με πληθυσμό 2 εκατομμύρια έχουν καταγραφεί 52.000 κρούσματα και 527 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Έφτασαν στην Παλαιστίνη 10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy