Τη Δευτέρα 18/4/2022 εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών ο γνωστός και αγαπητός σε όλη την Ευρυτανία, π. Δημήτριος Παπασπύρος. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος, γεννήθηκε στο Στένωμα Ευρυτανίας.
Ο «παπά Δημήτρης», όπως ήταν γνωστός στους Ευρυτάνες ο δραστήριος ιερέας, λειτουργούσε σε πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια. Ήταν σπουδαίο το ποιμαντικό του έργο. Πριν 15 ημέρες περίπου έχασε της σύζυγό του.
Ήταν μέλος της Πανευρυτανικής Ένωσης. «Η επί γης παρουσία του ως λειτουργού του Υψίστου υπήρξε ευλογημένη, φωτεινή και δημιουργική, μέχρι της τελευταίας του πνοής, τηρώντας τα της Ιεράς Παραδόσεως και της Εκκλησιαστικής τάξεως», αναφέρεται σε ψήφισμα της Ένωσης η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 19/4, εκφράζοντας «τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τους οικογενείς του».
Στην απώλεια του π. Δημ. Παπασπύρου αναφέρεται και ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι». Σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβάζουμε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών αποχαιρετά έναν ειλικρινή φίλο και συνειδητό συμπαραστάτη του Συλλόγου, τον π. Δημήτριο Παπασπύρο που κίνησε για το μεγάλο ταξίδι. Ο π. Δημήτρης, από το Στένωμα ορμώμενος, ήταν ένας σεμνός, δραστήριος και δοτικός ιερέας και υπηρέτησε σε πολλές ενορίες και στην Ευρυτανία και στην Αθήνα. Ο π. Δημήτρης ήταν πάντα από τους πρώτους που παρίσταντο σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, ανταποκρινόμενος με προθυμία σε κάθε πρόσκληση. Στη φωτογραφία, ευλογεί την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μια πρόσφατη χρονιά. Καλό ταξίδι στον παράδεισο π. Δημήτρη. Θα σε μνημονεύουμε πάντα».
Και ο π. Ευστάθιος Τριβιζάς έγραψε: «Εκοιμήθη χθες (σ.σ. 18/4) ο εκ Στενώματος αγαπητός ιερέας π. Δημήτριος Παπασπύρου. Η καμπάνα της Αγίας Παρασκευής χτύπησε σήμερα πένθιμα. Είχαμε την ευλογία να συλλειτουργήσουμε αρκετές φορές στους ναούς του αγαπημένου του χωριού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, να έχουμε την ευχή του. Καλή Ανάσταση».
“Εφυγαν” από κοντά μας. Η κοινωνική στήλη των Ευρυτανικών Νέων