17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Ευρυτάνας καθηγητής πανεπιστημίου, Νικήτας Κουτσούκης, γιος του Κλεομένη Κουτσούκη από το Μικρό Χωριό

Πολύ πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, γιος του Κλεομένη Κουτσούκη με καταγωγή από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας.

από την έντυπη έκδοση

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα -και όχι μόνο- σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Νικήτα-Σπύρου Κουτσούκη, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο γιος του Κλεομένη Κουτσούκη, δικηγόρου και πανεπιστημιακού με καταγωγή από το Μικρό Χωριό, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που, δυστυχώς, αποδείχθηκαν μοιραία για τη ζωή του.

Οξυδερκής, ευφυής και χαρισματικός, τύγχανε της καθολικής αναγνώρισης των συναδέλφων του πανεπιστημιακών αλλά και των φοιτητών. Η κηδεία του έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρει τα εξής:

«Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχουμε με βαθύτατη οδύνη στο πένθος για την εκδημία του εκλεκτού συναδέλφου μας καθηγητή Νικήτα-Σπύρου Κουτσούκη. Εξαίρετος συνάδελφος και υπέροχος δάσκαλος. Υπηρέτησε με αφοσίωση το Τμήμα μας, αλλά και γενικότερα τη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, της οποίας διετέλεσε Κοσμήτορας καθώς και του Πανεπιστημίου του οποίου υπήρξε Αντιπρύτανης. Άνθρωπος προσηνής, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Θα μείνει πάντα ζωντανός στη μνήμη μας για την ευγένεια, την καλοσύνη και τη διάθεση προσφοράς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στεκόμαστε ομόθυμα κοντά της».

Επίσης, η Διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ) εκφράζει τη βαθύτατη λύπη για τον θάνατο του Καθηγητή Νικήτα-Σπύρου Κουτσούκη, μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. «Ο Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης υπήρξε ένας εκλεκτός συνάδελφος που συνεισέφερε σημαντικά και ποικιλοτρόπως στο έργο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ποιος ήταν

Ο Νικήτας-Σπύρος Κουτσούκης ήταν Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διέθετε πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων και οργανισμών σε θέματα Πληροφοριακών Συστημάτων και είχε συμμετάσχει ως ερευνητής ή και υπεύθυνος έργου σε ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε., την Unilever κ.α. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα υπήρξαν ποικίλα και εστιάζονταν στην Υποστήριξη Αποφάσεων (Decision Support), τη Διαχείριση Κινδύνων (Risk Management), τα Πληροφοριακά Συστήματα (Information Systems) και την χρήση και εφαρμογή όλων αυτών σε επίπεδο δημοσίου τομέα και διακυβέρνησης. Στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ίδρυσε την Ερευνητική Ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία», της οποίας η αποστολή είναι να στηρίζει λήπτες αποφάσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς με πληροφορίες προστιθέμενης αξίας συμπεριλαμβανομένης και της ανάλυσης δημόσιων πολιτικών σε τοπικό, περιφερειακό ή και εθνικό επίπεδο διακυβέρνησης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ