29 Ιουλίου 2021

ΑΓΡΑΦΑ. Πως γίνεται η παραγωγή βουτύρου και ξινόγαλου και το ψήσιμο κουλούρας με τον παραδοσιακό τρόπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η οικονομία που κάνει κύκλο, ανέθρεψε γενιές και γενιές και κράτησε την Ελλάδα όρθια ανά τους αιώνες.

Η διαφύλαξη και η ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών μας παραδόσεων αποτελεί χρέος για την προστασία της. Με την παγκοσμιοποίηση που επέρχεται, είναι η άυλη κληρονομιά μας που σταδιακά σβήνει.

Η κυρά Αλεξάνδρα στο ορεινό Αγραφιώτικο χωριό, μας ετοιμάζει βούτυρο που έφτιαξε η ίδια, τα παράγωγα αυτού ξινόγαλο & κλωτσοτύρι (αρτιμή) καθώς και κουλούρα ψημένη στα ξυλοκάρβουνα.

Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

ΠΗΓΗ: Greek Village Life

Κλαρίνο:Γιώργος Τουφεκούλας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ