16 Μαΐου 2021

Αγώνας Ζωής / Δώρα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους καρκινοπαθείς, σε Καρπενήσι και Λαμία

από την έντυπη έκδοση

Ενόψει των γιορτών του Πάσχα, με διάθεση προσφοράς και υποστήριξης, αντιπρόσωποι του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου “Αγώνας Ζωής” παρέδωσαν καλάθια με τοπικά προϊόντα σε καρκινοπαθείς και εκπροσώπους φορέων

Αρχή από το Γ.Ν. Λαμίας

Λιτή αλλά γεμάτη συμβολισμούς ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γεν. Νοσοκομείο Λαμίας. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Εθελοντών ν. Ευρυτανίας κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ‘Αγώνας Ζωής’ προσέφεραν καλάθια με τοπικά προϊόντα από το Καρπενήσι και αντάλλαξαν ευχές με τους ασθενείς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα στελέχη της δομής.

Τα καλαίσθητα καλαθάκια και οι τσάντες (συνολικά 35 στον αριθμό) περιείχαν προϊόντα όπως τσουρέκι, αυγά, λουκάνικο, τσαλαφούτι, καπνιστή πέστροφα, σοκολατάκια, κουλούρια κ.α., είδη που δόθηκαν στους ογκολογικούς ασθενείς ως ένδειξη αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τον αγώνα που δίνουν. Προσφέρθηκαν δώρα και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο στέκεται δίπλα στους ασθενείς και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Στο Γ.Ν. Λαμίας

Η κίνηση ανθρωπιάς αποτέλεσε την πρώτη φάση της δράσης του συλλόγου με τίτλο «Το Πάσχα της Καρδιάς μας».

«Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τους ογκολογικούς ασθενείς», σημειώνει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος του Αγώνα Ζωής, κα Ανθή Μουλιανίτη. «Χαρίσαμε ένα μικρό, συμβολικό δωράκι με το οποίο θέλαμε να δείξουμε ότι σκεφτόμαστε τους ασθενείς στη μάχη που δίνουν, αλλά επίσης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην προσπάθεια που καταβάλλουν. Είμαστε δίπλα τους, είμαστε μαζί τους, τους στηρίζουμε», εξηγεί.

Με τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά

Στο Καρπενήσι η συνέχεια

Η δράση συνεχίστηκε με διανομή δώρων στους ασθενείς της Ευρυτανίας (22 οικογένειες), και στους δύο δήμους, ενώ πασχαλινά καλάθια προσφέρθηκαν, επίσης, σε θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους, «ως ένδειξη της καλής συνεργασίας που υφίσταται και θέλουμε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο», δηλώνει η πρόεδρος.

Οι άνθρωποι του Αγώνα Ζωής έδωσαν πασχαλινά καλάθια στον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιό, τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, και τον διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου, Δημήτρη Καρατσίκη. Όλοι τους δήλωσαν αλληλέγγυοι στο έργο και τη δράση του συλλόγου κατά του καρκίνου και εκθείασαν την προσφορά των ανθρώπων του.

Στο Δημαρχείο Καρπενησίου, με τον δήμαρχο, Νίκο Σουλιώτη, και τους αντιδημάρχους Σοφία Ζαλοκώστα & Γιάννη Σβερώνη

Η κα Μουλιανίτη στέκεται ιδιαίτερα στη συγκινητική ανταπόκριση των ντόπιων επιχειρηματιών, που συμμετείχαν στο κάλεσμα και αγκάλιασαν απλόχερα τη δράση. «Αυτό δείχνει ότι ακόμα υπάρχει ανθρωπιά, υπάρχει σεβασμός στον συνάνθρωπο και αλληλεγγύη», σχολιάζει.

Με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας
Με τον διοικητή του Γ.Ν. Καρπενησίου, Δημήτρη Καρατσίκη
Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά