16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγ. Παντελεήμονας: Στη δίκη παρέστη ως μάρτυρας το θύμα λόγω οικονομικής ένδειας

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για τον εφιάλτη που έζησε η 32χρονη στα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος παρότι καταδικάστηκε για την κακοποίησή της πριν έναν χρόνο, αφέθηκε ελεύθερος. Το θύμα, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξηγεί ότι δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει δικηγόρο ώστε να υποστηρίξει τις σε βάρος του κατηγορίες. Ο Αιγύπτιος την απειλούσε ότι θα τραβήξει νέο βίντεο και θα μεταδώσει σε ζωντανή μετάδοση τον βιασμό της.

Μόλις ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκισή του για τον βιασμό της πρώην συντρόφου του, ο 35χρονος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του για την εκ νέου απαγωγή της. Το θύμα γνωρίζοντας την εμμονή που είχε μαζί της, φοβόταν να βγεί από το σπίτι.

«Δεν ξέρει που μένω ακριβώς, αλλά, επειδή έχει γνωστούς που με ξέρουν και εμένα βέβαια, πήγαινε και ρωτούσε ”Την ξέρεις αυτή την κοπέλα;” και έδειχνε φωτογραφία, ”Που πηγαίνει;”, ”Που δουλεύει;”, ”Που πάει;”, ”Που είναι οι γνωστοί της”» δήλωσε η 32χρονη.

Όπως λέει, ο Αιγύπτιος την απειλούσε ότι ο άγριος ξυλοδαρμός της δεν θα ήταν τίποτα μπροστά στο κακό που θα της έκανε εάν δεν υποκύψει στους νέους εκβιασμούς του.

«Ή θα κάνεις αυτό που σου λέω, αλλιώς ξέρεις τι θα γίνει. Αυτή τη φορά δεν θα είναι χτύπημα στο live. Θα κάνω πάλι live και θα δει όλος ο κόσμος πως κάνω σεξ μαζί σου», ήταν οι εκβιασμοί που δέχονταν η 32χρονη.

Όταν έγινε η δίκη για την πρώτη αρπαγή και βιασμό της, η 32χρονη δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει δικηγόρο για να παραστεί ως υποστήριξη κατηγορίας και έτσι το θύμα παρέστη ως απλή μάρτυρας.

«Δυστυχώς, για κακή της τύχη το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει στην ποινή που επέβαλε να δώσει αναστολή στην έφεση, θέμα που σημαίνει ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε και έφαγε κάποια ποινή, αυτή η ποινή αναστέλλεται μέχρι την εκδίκαση του εφετείου» , δήλησε ο δικηγόρος της 32χρονης, Κωνσταντίνος Γώνος.

Η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξηγεί στην ΕΡΤ ότι όλα τα θύματα έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας θα πρέπει να απευθύνονται στα 44 συμβουλευτικά κέντρα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

«Για αυτό προσπαθούμε να κάνουμε γνωστά ότι υπάρχουν τα συμβουλευτικά κέντρα, όπου υπάρχει και νομική στήριξη αλλά και με νομικός που μπορεί να τις αναλάβει σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους. Και αυτό είναι δωρεάν» ,ανέφερε η Μαρία Συρεγγέλα.

Ο 35χρονος απολογείται την ερχόμενη Παρασκευή (13/1) στον Ανακριτή για τις κατηγορίες της αρπαγής και του βιασμού.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Στάμου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ