25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΑΕΚ – Άρης: Τεράστιο «διπλό», εύκολη «φάπα» στο ΟΑΚΑ (video)

ΑΕΚ – Άρης: Τεράστιο «διπλό», εύκολη «φάπα» στο ΟΑΚΑ (video)

Μια ΑΕΚ χωρίς… φαντασία και πολλές φάσεις δεν μπόρεσε να «χτυπήσει» τον ιδανικά στημένο Άρη στο ΟΑΚΑ. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν με σχετική ευκολία στο 2-0 και προσπέρασαν τους «κιτρινόμαυρους» στο βαθμολογικό πίνακα, ανεβαίνοντας μόνοι στη δεύτερη θέση. Δοκάρι ο δραστήριος Μαχαίρας. Μεγάλο παιχνίδι από Δεληζήση και τον Ροζ.

Τη… μοναξιά της δεύτερης θέσης απολαμβάνει και πάλι ο Άρης, που έκανε σχετικά εύκολα την 4η του νίκη στην έδρα της ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ, έφτασαν τους 42 βαθμούς, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και ξεπέρασαν την Ένωση, αφήνοντας της στους 40, ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ γνώρισε δεύτερη σερί ήττα μέσα στην έδρα της στο πρωτάθλημα, έχοντας εμφανέστατο πρόβλημα στο χώρο του κέντρου, με παίκτες που δεν είχαν δημιουργία και ελάχιστο.. νεύρο (εξαφανισμένος ο Κρίστισιτς).

Ο Άρης έπαιξε ιδανικά, ο Άκης Μάντζιος» διάβασε» ιδανικά το ματς και έδωσε στους φίλους της ομάδας πιθανότατα το πιο… πειστικό φετινό παιχνίδι των Θεσσαλονικέων στο πρωτάθλημα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι της ΑΕΚ είχε μεγάλη… ένταση στο ξεκίνημα του αγώνα, πιέζοντας πολύ τον Άρη, με τους Λιβάι Γκαρσία και Σιμάνσκι να… φαίνονται περισσότερο. Οι πρώτες καλές στιγμές του ματς όμως ήρθαν από τους Θεσσαλονικείς, με τα σουτ των Μπρούνο Γκάμα (9’) και Ματέο Γκαρσία (13’).

Η ΑΕΚ αρχικά ήταν συμπαγής σε άμυνα και κέντρο, αλλά από το 15΄και μετά ο Άρης έδειξε να «πατάει» καλύτερα και να πλησιάζει τα καρέ του Αθανασιάδη (ο Λόπες δέχθηκε αρκετές πλαγιοκοπήσεις από τη μεριά του). Τις φορές όμως που ο Λιβάι Γκαρσία έπαιρνε την μπάλα μπροστά, η Ένωση ανησυχούσε την αντίπαλη άμυνα. Αργότερα, διπλομαρκαρίστηκε.

Ο Άρης πάντως έδειξε να παίζει καλύτερα, έχοντας τον Ματέο Γκαρσία σε… κέφια και στο 29’ έφτασε στο 0-1 από ένα «στημένο». Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δεληζήσης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Ματέο Γκαρσία, που πλάσαρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, αλλά ο Ροζ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα! Σιμόες Κρίστισιτς και Σιμάνσκι δεν μπόρεσαν να… συνεφέρουν την ΑΕΚ μετά το γκολ, με τον Άρη να ελέγχει το χώρο του κέντρου και να φτάνει εύκολα στο ημίχρονο.

Ο Χιμένεθ κλήθηκε να ρισκάρει κόντρα στην άψογη τακτική του Μάντζιου κάνοντας τρεις αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης (Νταντσένκο, Μάνταλος, Μαχαίρας αντί των Ραντόνια, Σιμόες και Αλμπάνη). Στο 48’ όμως οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν στο 0-2, με τον Μαντσίνι να πλασάρει άστοχα από καλό σημείο και σχεδόν από θέση τετ-α-τετ. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα καρέ του Άρη. Ο Δεληζήσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Μεγάλη στιγμή χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 66′ με τον Ματέο Γκαρσία να μηνμπορεί να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Η πρώτη μεγάλη φάση της ΑΕΚ στο ματς ήρθε στο 70’! Η μπάλα στρώθηκε ελάχιστα έξω από τη μεγάλή περιοχή στον Μαχαίρα που έπιασε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μάνταλος κέρδισε κόρνερ, αφού ο Ροζ έβαλε σωτήρια προβολή στο σουτ που έγινε. Λίγο αργότερα (78′) η κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΚ βρήκε στο χέρι του Ολιβέιρα.

Έστω και ανορθόδοξα, η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στο φινάλε του ματς δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Το τρομερό σουτ του Σίλβα (μπήκε στο ματς στο 74’) εκτέλεσε τον Αθανασιάδη και «κλείδωσε» το 4ο «διπλό» του Άρη επί της ΑΕΚ, το πρώτο μετά το 2011. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους φιλοξενούμενους.

To άρθρο ΑΕΚ – Άρης: Τεράστιο «διπλό», εύκολη «φάπα» στο ΟΑΚΑ (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ