13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αλέκος Συσσοβίτης στην ΕΡΤ: Είχαν γεμίσει οι φτέρνες μου καρφιά – Πουλούσα φελιζόλ έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Στα παιδικα του χρόνια, τη σχέση με τη μητέρα του, την σκληρή εργασία σε εφηβική ηλικία και την εμπειρία του στην Επίδαυρο αναφέρθηκε ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4».

Για τα εφηβικά του χρόνια αποκάλυψε ότι τα καλοκαίρια έκανε κάμπινγκ και κοιμόταν στα παγκάκια του Πειραιά περιμένοντας το πλοίο για να φύγει, ενώ αναφέρε ότι δούλεψε για 4 χρόνια λάτζα σε ένα καλό εστιατόριο και παράλληλα Dj στη Μύκονο.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην «οιδιπόδια» σχέση με τη μητέρα του , η οποία έφυγε από Αλτσχαίμερ τονίζοντας την τεράστια αγάπη και το πόσο συναισθήματικά εξάρτημένος ήταν από εκείνη, καθώς και το γεγονός ότι έμεινε στην Ελλάδα όταν εκείνη δεν ήταν καλά στην υγεία της «Κάποια στιγμή ήθελα να φύγω στην Αμερική, δεν έφυγα γιατί οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να είμαι κοντά» δήλωσε.

Για την σκληρή εργασία που έκανε σε μικρή ηλικία και τον σημάδεψε δήλωσε ότι η στιγμή που του άλλαξε τη ζωή ήταν στα 13 του που τον πήρε ο πατέρας του στην οικοδομή.

«Όταν σκληραγωγείσαι και τα υπόλοιπα παιδιά είναι έξω, στις καφετέριες και έχουν μία ανέμελη ζωή ενώ εσύ πρέπει να σκάβεις, εκεί γαλουχείσαι και μάλιστα σε ανήλικη ηλικία. Τα επόμενα είναι σκαλιά. Η οικοδομή για μένα ήταν ένα καθεστώς, όλη η οικογένεια ήταν εκεί και δουλεύαμε. Ήταν τόσο φτωχή η Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του ’80 που δεν είχες επιλογή και έπρεπε να είσαι εκεί. Είχαν γεμίσει οι φτέρνες μου καρφιά» ανέφερε

και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ανεργία κι εγώ που έχω το Faust και ψάχνω κόσμο να δουλέψει, πραγματικά δεν βρίσκω παιδιά να δουλέψουν. Ζούμε σε άλλες εποχές. Η τεχνολογία και το ίντερνετ άλλαξαν τα πάντα. Ο κόσμος είναι σε έναν αυτισμό, κάθεται σε ένα κινητό, είναι αμήχανος και σε ένα τέλμα και βούρκο και παρόλα αυτά δεν δραστηριοποιείται, δεν πάει να δουλέψει. Προτιμούν να είναι 25% άνεργοι, παρά να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν».

Δήλωσε ότι ήταν παιδί του «δρόμου» πουλώντας φελιζόλ και σακούλες έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, τα οποία τα έπερνε από την οιδοκομή του θείου του για να βγάλει χρήματα.

Για την συμμετοχή του σε παράσταση στην Επίδαυρο ανέφερε ότι «Ένιωσα δικαίωση ως γιος οικοδόμου που έπαιξα στην Επίδαυρο» ενώ επισήμανε ότι ήταν για αυτόν μια πολύ συγκινητική στιγμή ενώ έκλαψε σαν μικρό παιδί μετά το τέλος της περιοδείας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ