28 Σεπτεμβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την ασθένεια της αλαζονείας

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την ασθένεια της αλαζονείας

Ως επισφράγισμα  της αποτυχίας της  κυβερνητικής  διαχείρισης  της πανδημίας είδε ο Αλέξης Τσίπρας το νέο lockdown.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη από το δεύτερο  κύμα και μετά δεν έχει πάρει θετικό βαθμό στη διαχείριση της πανδημίας. Δεν έχει κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει προκειμένου να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος», είπε χαρακτηριστικά σε  συνέντευξη του στον ALPHA και εκτίμησε πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και η φθορά της κυβέρνησης. 

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε αποκλειστικά τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο Κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από μια πολιτικά θανατηφόρα ασθένεια την αλαζονεία της εξουσίας».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Ικαρία τόνισε ότι ο πρωθυπουργός υπέπεσε για δεύτερη φορά στο ίδιο ατόπημα την στιγμή μάλιστα  που ο ίδιος είχε εξαγγείλει αυστηρότερα μέτρα  και πρόσθεσε ότι η πιο αποκρουστική εικόνα ήταν ο τρόπος που προσπάθησε να διαχειριστεί το θέμα το επιτελείο της ΝΔ.

click4more: Lockdown στην Αττική: Το παρασκήνιο της απόφασης – Σκέψεις να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα

«Δεν πρόκειται περί λάθους. Πρόκειται περί αλαζονείας. Είναι συνολικά μια εικόνα την οποία εκπέμπει ο πρωθυπουργός που δίνει την αίσθηση σε όλους μας ότι δεν συναισθάνεται τι βιώνει σήμερα ο μέσος πολίτης. Αυτές οι μουσικές, οι τσαμπούνες με τα παραδοσιακά τραγούδια, το γλέντι αυτό, τι ακριβώς γιορτάζανε; Φεύγω από το κομμάτι που αφορά καθαρά την τήρηση των μέτρων, τι ακριβώς γιορτάζανε; Τους 6.000 νεκρούς γιορτάζανε; Τους χιλιάδες ανθρώπους μας που θρηνούν; Τους εκατοντάδες που έχουμε σήμερα στην εντατική; Ή την αγωνία του μέσου πολίτη μη νοσήσει;

Τι κάνει ακριβώς ο πρωθυπουργός αυτή την ώρα; Κάνει μια περιοδεία προεκλογικού χαρακτήρα και καλείς ή αφήνει τους συνεργάτες του να κάνουν τέτοιου είδους υποδοχή με τσαμπούνες και βιολιά;».

«Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους»

Σε ότι αφορά την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή  του ιδιωτικού χρέους που θα μπορούσε να περιλαμβάνει συνδυασμό μεγάλων δόσεων (120) και διαγραφής μέρους του ονομαστικού χρέους (40%-60%).

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να δέχεται εισηγήσεις από τους συνεργάτες του. Τόνισε, ωστόσο ότι αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αν φυγομαχήσει, θα υποστεί κατά την άποψή μου δεινή πολιτική ήττα και θα είναι και μια τεράστια ανατροπή και σε όλες τις μετρήσεις».

«Διότι εκεί θα μετρήσει αυτό το οποίο στην αρχαιοελληνική τραγωδία ονομάζουμε «ύβρις». Και μετά την ύβρη έρχεται η νέμεση. Δηλαδή, την ώρα που όλοι μας, ακόμη και η αντιπολίτευση λέει σε αυτόν που έλαχε σε αυτή την κρίσιμη ώρα να διαχειρίζεται μια κρίση αυτός εκείνη την ώρα να σκέφτεται μονάχα με κριτήριο όχι το πώς θα διασώσει την κοινωνία, αλλά με κριτήριο να αποφύγει τα χειρότερα».

«Δε θα συζήτησουμε εκλογές εν μέσω πανδημίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα  ότι δεν σκέφτεται να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας σημειώνοντας, ωστόσο ότι δεν υιοθετεί τη λογική του ώριμου φρούτου. «Όταν θα ανοίξει η μεγάλη συζήτηση όταν με το καλό θα φύγει η πανδημία και θα ανοίξει η συζήτηση ποιος μπορεί τώρα να βγάλει τη χώρα από το τέλμα της οικονομικής κρίσης, ποιος έχει δοκιμαστεί, ποιος έχει σχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα, για τη στήριξη της δημόσιας παιδείας, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, για τη στήριξη των ευάλωτων, αλλά και της μεσαίας τάξης – που την είχε κάνει σημαία ο κ. Μητσοτάκης και τώρα την έχει ρίξει στον Καιάδα – όταν ανοίξει αυτή η συζήτηση οι εξελίξεις θα έρθουν ούτως ή άλλως από μόνες τους».

To άρθρο Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την ασθένεια της αλαζονείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ