23 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Έρχονται βροχές σε Καρπενήσι & χωριά και χιονοπτώσεις στα βουνά της Ευρυτανίας – Η πρόγνωση

Θα αρχίσει να… θυμίζει χειμώνα, έστω και καθυστερημένα.

Ο λόγος, για τη μεταβολή του καιρού που αναμένεται προσεχώς, μεταβολή που θα επηρεάσει και την Ευρυτανία, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, αλλά και τα χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα. Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, με την ψύχρα να διατηρείται γι’ αρκετές ημέρες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από τα βορειοδυτικά θα αυξηθούν. Βροχές θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία οι οποίες σταδιακά θα ενισχυθούν. Θα βρέξει στην Ευρυτανία, αρχικά στα πιο δυτικά τμήματα και από το βράδυ σχεδόν σε όλο τον νομό. Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αισθητή θα γίνει η αλλαγή του καιρού την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου. Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, περιμένουμε στην Ευρυτανία, κυρίως τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες. Παράλληλα, η πτώση της θερμοκρασίας θα έχει ως αποτέλεσμα στα ορεινά να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις, οι πρώτες αξιόλογες του εφετινού χειμώνα. Έως 6 βαθμούς ο υδράργυρος στο Καρπενήσι.

Περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού, στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 11/1/2023

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ