20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Ανάφτρα» Alfa Romeo Giulia QV 622 ίππων (+video)

Η έλευση των Giulia GTA και GTAm έχει ρίξει κάπως το ενδιαφέρον για την QV, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μέχρι πρότινος κορυφαία έκδοση της ιταλικής μπερλίνας ήταν αυτή που έβαλε την Alfa Romeo σε νέα τροχιά. Κι αν το ξεχάσουμε, υπάρχουν οι βελτιωμένες να μας το θυμίσουν.

Η μαυροφορεμένη «Ιουλία» απέχει από τα εργοστασιακά στάνταρ. Για την ακρίβεια, απέχει και από τις GTA/GTAm. Ο 2.9 V6 twinturbo δεν αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής, αλλά έχει φτάσει αισίως τα 622 άλογα και 805 Nm! Προκειμένου να ανέβει τόσο το μοτέρ προδιαγραφών Ferrari, οι μηχανικοί της Biesse Racing προχώρησαν σε επεμβάσεις 2ου σταδίου, που αποτελούνται από αντικατάσταση των ECU, πολλαπλής εισαγωγής και ολόκληρου του συστήματος εξαγωγής. Στο τελευταίο σκέλος, η εξάτμιση της Akrapovich φροντίζει για το οπτικοακουστικό θέαμα, προσφέροντας αφειδώς σκασίματα και φλόγες σε κάθε άφημα του γκαζιού.

Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως τα 3,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική των 307 χλμ./ώρα σίγουρα αποτελούν παρελθόν. Με δεδομένο πως η βελτιωμένη Giulia QV είναι στα ίδια επίπεδα ισχύος με την BMW M5 Competition (625 ίπποι, 800 Nm), αλλά ζυγίζει πάνω από 250 κιλά λιγότερο, θα πρέπει να περιμένουμε παρεμφερή -αν όχι καλύτερο- ρυθμό επιτάχυνσης. Και λέμε «παρεμφερή», καθώς η BMW είναι τετρακίνητη. Οπότε από στάση δεδομένα φεύγει ταχύτερα. Εν κινήσει όμως, δεν υπάρχουν πολλά super sedans που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν μια «πειραγμένη» Giulia.

The post «Ανάφτρα» Alfa Romeo Giulia QV 622 ίππων (+video) appeared first on AutoGreekNews.

… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ