26 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι δύο βρετανικές πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Eurovision 2023

Η Γλασκώβη και το Λίβερπουλ είναι οι δύο υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023.

Οι δύο πόλεις είχαν «τις καλύτερες συνολικά προσφορές», με την τελική απόφαση να αναμένεται «εντός εβδομάδων», ανακοίνωσε το BBC.

H Ουκρανία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με την Kalush Orchestra να κατακτά την 1η θέση, ωστόσο η ευρωπαϊκή ραδιοτηλεοπτική ένωση (EBU) έκρινε ότι η εκδήλωση δεν μπορούσε να οργανωθεί στη χώρα την επόμενη χρονιά, καθώς ο κίνδυνος ρωσικών εναέριων επιδρομών και μαζικών απωλειών ήταν πολύ υψηλός.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε τη 2η θέση στη Eurovision 2022 με το Space Man του Σαμ Ράιντερ.

Τον περασμένο μήνα, το Μπέρμιγχαμ, η Γλασκώβη, το Λιντς, το Λίβερπουλ, το Νιούκαστλ, το Σέφιλντ και το Μάντσεστερ προκρίθηκαν για να φιλοξενήσουν τον διεθνή διαγωνισμό το 2023 εκ μέρους της Ουκρανίας.

Οι πόλεις κρίθηκαν αρχικά βάσει του αν μπορούσαν να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους καθώς και του αν έχουν απευθείας πρόσβαση σε διεθνές αεροδρόμιο.

Η Eurovision είναι το μεγαλύτερο ζωντανό μουσικό γεγονός στον κόσμο – ο Διαγωνισμός του 2022 έφτασε σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο άνω των 180 εκατομμυρίων σε τηλεοπτικές και ψηφιακές πλατφόρμες.

Το BBC θα μεταδώσει τον διαγωνισμό του 2023 για λογαριασμό του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουκρανίας, UA:PBC.

Ως νικήτρια, η Ουκρανία θα έχει αυτόματη είσοδο στον τελικό του επόμενου έτους, μαζί με τα γνωστά ως «πέντε μεγάλα» έθνη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία), τα οποία συνεισφέρουν τα περισσότερα χρήματα στη διοργάνωση.

Η Ουκρανία αναμένεται να έχει μεγάλο ρόλο στη διοργάνωση του σόου.

Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2023.

Πηγή: news.sky.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy