2 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις 2023 – Για 3η συνεχή χρονιά στο καλεντάρι του WRC

Το τετραήμερο 7-10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις, που θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του αναβαθμισμένου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2023

Για τρίτη διαδοχική χρονιά το Ράλλυ Ακρόπολις θα σημάνει την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου. Το Ράλλυ των Θεών, έχοντας κερδίσει μια σταθερή θέση στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, το 2023 θα συνδυάσει την αγωνιστική πρόκληση, που αναμφίβολα εγγυάται για το Πρωτάθλημα, με τους εορτασμούς των 70 χρόνων παρουσίας του στα διεθνή αθλητικά δρώμενα. Το ημερολόγιο του 2023 οριστικοποιήθηκε έπειτα από συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA και θα περιλαμβάνει 13 αγώνες, εκ των οποίων οι 4 εκτός Ευρώπης.

Ξεχωριστή θέση μεταξύ των φίλων του Ράλλυ Ακρόπολις κατέχει η ειδική διαδρομή του «Ταρζάν», με εκκίνηση από την ανατολική Ευρυτανία (θέση Ζαχαράκη). Η ειδική πραγματοποιήθηκε και το 2021 και το 2022, προσελκύοντας πλήθος θεατών από τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία κ.α. Άπαντες ευελπιστούν πως ο θρυλικός «Ταρζάν» θα συμπεριληφθεί και στο Ράλλυ Ακρόπολις του 2023.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Οι επιτυχημένες διοργανώσεις του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 και το 2022 αποτελούν τα διαπιστευτήριά μας στη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Είμαστε εδώ, σίγουροι για την ποιότητα των αγώνων που διοργανώνουμε, έτοιμοι να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση 70 χρόνων ιστορίας ενός αθλητικού γεγονότος που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας μας». Και πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη της FIA και του Promoter του θεσμού μάς τιμά, την ίδια ώρα που όλοι όσοι βρισκόμαστε πίσω από τη διοργάνωση του αγώνα γνωρίζουμε, οφείλουμε, και έχουμε -με τη σειρά μας- τη διάθεση, τη θέληση και φυσικά την τεχνογνωσία ώστε να τιμήσουμε το ίδιο το Ράλλυ Ακρόπολις».

Η αυλαία για το Πρωτάθλημα του 2023 παραδοσιακά θα ανοίξει στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου από το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο, ενώ στο θεσμό επανέρχεται μετά το 2020 το Ράλλυ του Μεξικού, καθώς και εκείνο της Χιλής, που βγήκε «εκτός» το 2021 λόγω πανδημίας. Στις σημαντικότερες ειδήσεις της ανακοίνωσης του ημερολογίου περιλαμβάνεται και μια εντελώς νέα ιδέα. Πρόκειται για ένα ασφάλτινο ράλλυ, που θα περάσει από την Τσεχία στην Αυστρία και τη Γερμανία, με επίκεντρο την πόλη του Passau στα νοτιοανατολικά της Γερμανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ