16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αναστολή απεργιακών κινητοποιήσεων & επαναλειτουργία για τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια του Καρπενησίου

Προειδοποίηση για νέες κινητοποιήσεις τον Ιούνιο σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας δεν νομοθετήσει αυτά που δεσμεύτηκε

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επαναλειτουργία των μικροβιολογικών εργαστηρίων από τη Δευτέρα 27/5, ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας.

Έπειτα από πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των εργαστηριακών ιατρών αποφασίστηκε τα μικροβιολογικά εργαστήρια να ανοίξουν ξανά για το κοινό, ωστόσο, σύμφωνα με και με την ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος του ΙΣΕ, κα Νεκταρία Χαλκιά, «γίνεται σαφές ότι στα μέσα του Ιουνίου, και σε περίπτωση που ο Υπουργός Υγείας δεν έχει νομοθετήσει αυτά που δεσμεύτηκε και τα οποία οι εργαστηριακοί γιατροί περιμένουν να τα δουν εφαρμοσμένα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, θα συνεδριάσουν εκ νέου για τον προγραμματισμό νέου κύκλου αντιδράσεων. Ευχαριστούμε τους Ευρυτάνες για την κατανόηση και τη συμπαράσταση».

Υπενθυμίζεται ότι τα ιδιωτικά βιοπαθολογικά – μικροβιολογικά είχαν αποφασίσει να σταματήσουν επ’ αόριστον τη λειτουργία τους από την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών βαρών. Όπως έγραψαν και τα Ευρυτανικά Νέα σε σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ (αρ. φυλ. 1102/15-5-2024), οι γιατροί αποφάσισαν να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς σύμφωνα με τους ίδιους «οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν σε οικονομικό αφανισμό έναν ολόκληρο κλάδο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ