24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανησυχία για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Μπαράζ επαφών Τσίπρα για να αποτρέψει την διάσπαση – Συναντήθηκε και με τον Δ. Τεμπονέρα

Με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και στη σκιά της δραματικής συνεδρίασης της Κ.Ε., της συνάντησηςΤσίπρα – Σακελλαρίδη προχθές στη Νέα Σμύρνη και των αιχμηρών δηλώσεων Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δις, ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον νυν πρόεδρο του κόμματος, προτάσσοντας την ανάγκης διατήρησης της ενότητας του κόμματος, ενώ πριν λίγο έγινε συνάντηση και με τον Διονύση Τεμπονέρα.

«Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά. Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», ανέφεραν πηγές του Στ. Κασσελάκη για την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Ανήσυχος  για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ο Α. Τσίπρας και τόνισε στη συνάντηση με Κασσελάκη, τη σημασία της ενότητας απέναντι στην κυβέρνηση όσο και ενόψει ευρωεκλογών

Mέσα σε αυτό το σκηνικό την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλη. «Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει», ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας το μπαράζ των επαφών, συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τον Διονύση Τεμπονέρα. «Υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις. Εκφράστηκαν ανησυχίες για περαιτέρω διασπαστικές τάσεις. Συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να διαφυλάξουν την ενότητα της επόμενης μέρας», λένε πηγές στον κύκλο του κ. Τεμπονέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας το μπαράζ των επαφών, συναντήθηκε το πρωί και με το Νάσο Ηλιόπουλο, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Ομάδας Αχτσιόγλου, όπου θα σταθμίσουν τα δεδομένα για το αν θα αποχωρήσουν ή όχι από ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν σχετικά με το δείπνο που είχε προχτές με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης: «Ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Με βάση την πολιτική απόφαση της Κ.Ε το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάνε τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε έχει προγραμματιστεί για 9 και 10 Δεκεμβρίου για τον ορισμό θέσεων του Συνεδρίου που προσδιορίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου.
 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ