30 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανησυχία προκαλεί ο απαγχονισμός δύο ανδρών στο Ιράν: Νέα κλήση του Ιρανού πρεσβευτή από την ολλανδική κυβέρνηση

Η ολλανδική κυβέρνηση θα καλέσει τον πρεσβευτή του Ιράν στη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα προκειμένου να εκφράσει τις βαθιές ανησυχίες της για την εκτέλεση διαδηλωτών, όπως ανέφερε σήμερα ο Ολλανδός υπουργός των Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα.

Εκτελέστηκαν δι΄απαγχονισμού δύο άνδρες στο Ιράν κατηγορούμενοι για τη δολοφονία αξιωματούχου ασφαλείας

«Συγκλονισμένος από τις φρικτές εκτελέσεις των διαδηλωτών στο Ιράν. Θα καλέσω τον πρεσβευτή του Ιράν για να υπογραμμίσω τις σοβαρές ανησυχίες, ενώ καλώ τις χώρες-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο», έγραψε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

To Ιράν απαγχόνισε σήμερα δύο άντρες που κατηγορήθηκαν ότι σκότωσαν ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας στην διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν στη χώρα μετά από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής με καταγωγή από το Κουρδιστάν Μάχσα Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Χούκστρα δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές υπαγορεύουν την ανάγκη για την επιβολή πιο σκληρών κυρώσεων κατά του Ιράν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με αυτές που εξετάζονται κατά την τρέχουσα περίοδο.

Η Ολλανδία είχε καλέσει επίσης, τον Ιρανό πρεσβευτή στη Χάγη τον προηγούμενο μήνα, για να διαμαρτυρηθεί κατά της εκτέλεσης διαδηλωτών στο Ιράν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ