26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ανοίγουν αύριο (Δευτέρα 12/9) τα σχολεία. Τι ώρα θα τελεστούν οι αγιασμοί σε Καρπενήσι και Άγραφα. Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, ανοίγουν τα σχολεία σε όλη την επικράτεια, με τη μάσκα να είναι προαιρετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην Ευρυτανία, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα συμμετάσχουν στους καθιερωμένους αγιασμούς, ενώ σχετικές ανακοινώσεις για το πρόγραμμα της επιστροφής στο σχολικό περιβάλλον εξέδωσαν οι οικείς σχολικές μονάδες ή οι αυτοδιοικητικές αρχές.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Σε ενημέρωση του Δήμου Αγράφων, διαβάζουμε τα εξής, όσον αφορά στις ώρες τέλεσης των αγιασμών, τη Δευτέρα (12/9):

«Αγαπητοί μαθητές και γονείς σας ενημερώνουμε ότι οι καθιερωμένοι αγιασμοί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Αγράφων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τις κάτωθι ώρες.

-Δ.Σ. Αγράφων, ώρα 10:00 π.μ

-Δ.Σ. Βαλαώρας, 9:00

-Δ.Σ. Γρανίτσας, 10:30 – Γ.-Λ. Γρανίτσας, 10:00

-Δ.Σ. Δάφνης, 9:30-

Δ.Σ. Δαφνούλας, 9:30-

Δ.Σ. Κρέντης, 9:30

-Γ-Λ Κερασοχωρίου, 10:00

-Δ.Σ. Παλαιοκατούνας, 9:00

-Δ.Σ. Ραπτοπούλου, 9:00, Νηπ. Ραπτοπούλου,. 10:00, Γ.-Λ. Ραπτοπ., 9:30

-Δ.Σ. Δυτ. Φραγκίστας, 9:30, Γ.-ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας, 10:00

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική».

ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΚΑΡΠΕΝΣΙΟΥ

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου (Προφ. Ηλία), ενώ στις 10:30 θα τελεστεί κοινός αγιασμός σε 1ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο. Στις 11:00 θα γίνει στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

«Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 9:15 π.μ., στο προαύλιο του σχολείου. Η προσέλευση στο σχολείο για τους μαθητές θα γίνει από τις 9:00 π.μ. και η χρήση της  μάσκας είναι προαιρετική.

Οι γονείς θα μπορούν να εισέλθουν στο χώρο όπου θα γίνει ο Αγιασμός με προαιρετική χρήση μάσκας. Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν από το σχολείο. Τα βιβλία θα δοθούν στους μαθητές την Τρίτη.

Από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά ως τις 13:15 η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο μέχρι τις 16:00 για τους μαθητές που έχουν εγγραφεί. Δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μας για μια καλή και δημιουργική χρονιά».

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 9:30 το πρωί.

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτερα 12 Σεπτεμβρίου του 2022  και ώρα 9:30π.μ στο  προαύλιο του σχολείου μας. Tα παιδιά θα προσέλθουν στις 9:15 χωρίς τις σχολικές τσάντες καθώς τα βιβλία θα δοθούν την Τρίτη.

Παρακαλούμε οι γονείς να φροντίσουν για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών μετά τη λήξη του Αγιασμού. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου τις επόμενες ημέρες».

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

«Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12-9-2022 στις 9:00 π.μ.. Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:45 π.μ. χωρίς τσάντες και θα παραμείνουν στον προαύλιο χώρο.

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Η προσέλευση θα γίνεται για τις τάξεις Α, Γ, Ε από την οδό Αισώπου (σιδερένια σκάλα) και για τις τάξεις Β, Δ, Στ από την οδό Αθ. Καρπενησιώτη (κεντρική είσοδος), όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Η αποχώρηση θα γίνει αμέσως μετά τον αγιασμό, περίπου στις 9:30 π.μ..

 Από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά ως τις 13:15 και το Ολοήμερο μέχρι τις 16:00 για τους μαθητές που έχουν εγγραφεί. Οι μεταφορές των μαθητών/τριών που έρχονται από χωριά θα πραγματοποιηθούν στις 12/9 ως εξής: Αναχωρήσεις από χωριά > Άγιος Νικόλαος: 8:40, Μικρό Χωριό: 8:20, Μεγάλο Χωριό: 8:30, Κώνισκος – Γοριανάδες: 8:40. Η επιστροφή σε Κώνισκο – Γοριανάδες θα γίνει αμέσως μετά τον Αγιασμό. Η επιστροφή σε Άγιο Νικόλαο, Μικρό Χωριό και Μεγάλο Χωριό θα γίνει στις 12:30. Η επιστροφή των μαθητών/τριών από Μικρό Χωριό, Μεγάλο Χωριό και Άγιο Νικόλαο που είναι γραμμένοι/ες στο Ολοήμερο Τμήμα θα γίνει αμέσως μετά τον Αγιασμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους μεταφορείς που έχουν αναλάβει τις μετακινήσεις: Γαλάνης Νικόλαος (6978210268) & ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Α.Ε’. Σας ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά με Υγεία!».

Χωρίς (υποχρεωτικές) μάσκες στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τo νέο πρωτόκολλο που αφορά τα μέτρα που θα ισχύουν για τον κορονοϊό στα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. έχουν την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

Ο παραπάνω υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία φορά ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη έως και σαράντα οκτώ ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα, στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης και στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία. Εάν ο διαγνωστικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται η ανωτέρω βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου και ο εκπαιδευτικός ή μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ προσέρχεται στην υπηρεσία του για παροχή διδακτικού ή υποστηρικτικού έργου, με την επίδειξη της εν λόγω βεβαίωσης. Εάν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ο μαθητής και το μέλος του προσωπικού που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ