13 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ανοιγες δρόμους και οδηγούσες μπροστά…”. Επιστολή για την απώλεια του Γιώργου Καραγιάννη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, με αφορμή τον χαμό του 51χρονου Γιώργου Καραγιάννη.

Καλό Ταξίδι Γιώργο, στη γειτονιά των αγγέλων

Τον Γιώργο Καραγιάννη δεν τον έζησα από κοντά, όμως οι λίγες φορές που συναντηθήκαμε στο καφενείο του χωριού μας, ήταν αρκετές να διακρίνω έναν αξιοπρεπή, ευγενικό και δυναμικό νέο άνθρωπο, με διαπεραστικό και ανήσυχο βλέμμα.

Η Παλαιοκατούνα ήταν πολύ μικρός τόπος για τις ανησυχίες του Γιώργου και μετακόμισε στο Καρπενήσι για αναζήτηση μιας καλλίτερης τύχης, όπου αγωνίστηκε σκληρά για την επιβίωση και με το πείσμα, την επιμονή, την εργατικότητα μαζί με τον αδελφό του Δήμο, κατόρθωσαν να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Όμως, και ο νομός Ευρυτανίας, ήταν πολύ μικρός για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του και επέκτεινε τις δραστηριότητές του, όχι μόνο σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.

Έφυγες νέος, και στερήθηκες τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη, στην οικογένεια σου, στους συγχωριανούς σου και στους φίλους σου. Ήσουν αξιαγάπητος από όλους ανεξαιρέτως δεν είχες εχθρούς, αλλά μόνο φίλους. Ακέραιος με αγνότητα και περιέργεια μικρού παιδιού με αγάπη για όλους. Άνοιγες δρόμους και οδηγούσες μπροστά, είχες ανοιχτό μυαλό και πάνω απ’ όλα είχες απέραντη καλοσύνη, σπάνια ευγένεια, μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους, ένα καλό παιδί.

Ήσουν άριστος επαγγελματίας γιατί ήσουνα πάντα ενημερωμένος, συστηματικός και υπεύθυνος.

Γιώργο μας, θρηνούν τη δυσαναπλήρωτη απώλειά σου, η οικογένειά σου, οι συγχωριανοί σου και όλοι όσοι σε γνώρισαν.

Καλό σου ταξίδι, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας. Ήσουν ο άνθρωπος με βαθιά επίγνωση του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, με ανεπτυγμένη την αίσθηση αλληλεγγύης και με πηγαία συναισθήματα για τη ζωή και τον συνάνθρωπο.

Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης

Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Τροφίμων

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ