20 Μαΐου 2022

Ανοικτά όλη μέρα τα Δασαρχεία της Ευρυτανίας και εντατικοί έλεγχοι κατά της λαθροϋλοτομίας – Πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2022

Ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, στις Δασικές Υπηρεσίες Ν. Ευρυτανίας τέθηκε σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας 2022, το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ έως και 31 Δεκεμβρίου 2022.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση, οι δασικές εκτάσεις και η πανίδα τους από πάσης φύσεως κινδύνους που τα απειλούν και ειδικά από δασικές πυρκαγιές, καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομη θήρα.

Βασικός στόχος αποτελεί ακόμη και ο έλεγχος διενέργειας παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό οι Δασικές Υπηρεσίες θα λειτουργούν καθημερινά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών, καθώς και τα Σάββατα, Κυριακές και εξαιρέσιμες με συνεργεία επιφυλακής και με την διενέργεια περιπολιών των Δασικών Υπαλλήλων.

«Οι υπηρεσίες μας με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν και την υποδομή σε έργα αντιπυρικής προστασίας, θα συνεργασθούν αρμονικά και ουσιαστικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Π.Υ., ΟΤΑ., Κυνηγετικούς συλλόγους. Εθελοντικές οργανώσεις κ.τ.λ.), ώστε μέσα από έναν σωστό συντονισμό όλων, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Στην προσπάθεια για αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Προγράμματος Δασοπροστασίας, ζητάμε από τους φορείς και τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της Δασικής Υπηρεσίας, με κάθε δυνατό τρόπο, για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων ενημερώνοντας για οποιαδήποτε παράβαση υποπίπτει στην αντίληψή τους άμεσα στα τηλέφωνα 22370-22204, 22370-22889, 22370-23904 (Δασαρχείο Καρπενησιού) και 22370-51233, 22370-51540 (Δασαρχείο Φουρνάς)», τονίζεται.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ