28 Νοεμβρίου 2021

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. αν.Μ.Θ. συναντήθηκε με τον υποστράτηγο Π. Συριτούδη

Αντιπροσωπεία του νέου Προεδρείου της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. αν.Μ.Θ. συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγο κ. Πασχάλη Συριτούδη στο γραφείο του στην Κομοτηνή χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης, η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Άγγελο Παπαθεμελή, τον Γενικό Γραμματέα Σταύρο Σακελλαρίδη και τους Αντιπροσώπους της Ένωσης στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Γεώργιο Ζιώγα και Παναγιώτη Βασιλειάδη. “Ο Πρόεδρος της Ένωσης”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση της άψογης συνεργασίας σε θεσμικό επίπεδο, προκειμένου αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα πολυποίκιλα προβλήματα των Υπηρεσιών της Γε.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ.”

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “από τη μεριά του ο κ. Γενικός, έχοντας πλήρη γνώση των γενικότερων και ειδικότερων ζητημάτων της περιφέρειάς του, εξέφρασε την επιθυμία για αμοιβαία συνεργασία, αμφίδρομη επικοινωνία προς επίλυση των ζητημάτων των Αξιωματικών – στελεχών και τη βελτίωση των υπηρεσιακών – εργασιακών συνθηκών αυτών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη”.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης “τέθηκαν από τον Πρόεδρο, εκτός από τα θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, τα οποία τίθενται και από την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) στη φυσική και πολιτική μας ηγεσία, σειρά ζητημάτων – προτάσεων σε επίπεδο περιφέρειας” όπως αναφέρεται.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε η θεσμική θωράκιση των Διευθυντών και των Διοικητών των αστυνομικών Υπηρεσιών της Α.Μ.Θ., συζητήθηκε το πρόβλημα της κράτησης ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια και της μεταγωγής αυτών στις δικαστικές αρχές, η διασφάλιση του προβλεπόμενου ωραρίου και των δικαιούμενων ημερήσιων αναπαύσεων για όλους τους συναδέλφους, η ενίσχυση των Υπηρεσιών Ασφαλείας με νέα οχήματα, καθώς και όλων των Υπηρεσιών με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στο Νικηφόρο Δράμας και η στελέχωση του αντίστοιχου της Κομοτηνής, η ίδρυση αυτοτελών Τμημάτων Διαβατηριακού Ελέγχου στην Εξοχή Δράμας, στη Νυμφαία Ροδόπης και στο Δημάριο Ξάνθης, καθώς και πληθώρα ακόμη θεμάτων. “Τα οποία” όπως αναφέρθηκε ” ο κ. Γενικός δέχτηκε στην πλειοψηφία τους και δεσμεύτηκε να προβεί στη διευθέτηση αυτών και στην προώθησή τους ιεραρχικά”. Και η ανακοίνωση της Ένωσης με αφορμή τη συνάντηση καταλήγει: ” Ένωσή μας, με διάθεση και αγωνιστικότητα, θα συνεχίσει τις επαφές και δράσεις της, για την υπεράσπιση των υπηρεσιακών και λοιπών συμφερόντων των μελών της”.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ