30 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας»

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, στις αίθουσες του Μουσείου «Ara Güler», η απονομή των βραβείων του 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας», ο οποίος είχε ως θέμα «ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση του Περιβάλλοντος» και διοργανώνεται από την Κοινότητα Νεοχωρίου Κωνσταντινούπολης, στη μνήμη του Ρωμιού φωτογράφου.

Εκ μέρους της Κοινότητας, τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν οι κ.κ. Νίκος Καλαμάρης και Μιχάλης Χαννούτογλου, αμφότεροι νεοεκλεχθέντες επίτροποι των Ναών της.

Την απονομή των βραβείων τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Φραγκάκης, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδος.

Στον διαγωνισμό και τη θεματολογία αναφέρθηκαν σε σύντομες ομιλίες ο κ. Hakan Çelik, δημοσιογράφος, ο κ. Oskar Fuchs, επιχειρηματίας και μέλος της κριτικής επιτροπής και ο κ. İbrahim Özsungur, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Φωτογράφων Τουρκίας. Ο κ. Άγγελος Παγώνης, επιχειρηματίας και κύριος χορηγός του Διαγωνισμού, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια της Κοινότητας Νεοχωρίου.

Στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 307 φωτογράφοι από 8 χώρες με 1068 συνολικά έργα, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Pranab Basak από την Ινδία, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί και το βραβείο θα του αποσταλεί. Τη δεύτερη θέση έλαβε ο Murat Bakmaz από την Τουρκία και το βραβείο του απένειμε ο Άγγελος Παγώνης με τον π. Γρηγόριο Φραγκάκη. Την τρίτη θέση κέρδισε ο Alaattin Şenol, λαμβάνοντας το βραβείο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα και τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Τα τιμητικά βραβεία δόθηκαν κατά σειρά στους Togay Erol, Murat Şengül και Fatih Sabuncu και τα έπαθλα τους τα απένειμαν οι Μαριλένα Σταφυλίδου, Νίκος Κασέρης, Λάκης Βίγκας και Oskar Fuchs. Ο Kazi Jahirul Islam από το Μπαγκλαντές κέρδισε το Βραβείο Τιμής «İzzet Keribar».

Οι Coşkun Aral, Μαριλένα Σταφυλίδου, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan, Oskar Fuchs, Γιάννης Σούλης και Νίκος Κασέρης, συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ