7 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Από το Καρπενήσι αρχίζουν απόψε τα “Μποτσάρεια 2022”, με τη συμμετοχή 500 και πλέον ανθρώπων – Το πρόγραμμα του διημέρου

Πυρετώδεις ήταν, το προηγούμενο διάστημα, οι προετοιμασίες και οι πρόβες για τα Μποτσάρεια 2022, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καρπενησίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης», ενώ αρωγοί είναι η ΠΕ Ευρυτανίας, ο ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας, η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι».

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το βράδυ (8.30μμ) της Παρασκευής, 5 Αυγούστου, με την πομπή πολιτιστικών συλλόγων και φιλαρμονικών επί της οδού Ζηνοπούλου και κατάληξη στην Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα συμμετάσχουν συνολικά 30 σύλλογοι και 4 φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, με περισσότερα από 500 μέλη. Ακολούθως, στην κεντρική πλατεία θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου, θα γίνει κατάθεση στο μνημείο του Σουλιώτη οπλαρχηγού και οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων.

Το ίδιο βράδυ θα επισημοποιηθεί η αδελφοποίηση του Καρπενησίου με την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. «Ο Σύλλογος Αδελφών Πόλεων Καρπενησίου καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να παρευρεθούν την Παρασκευή 5/8/2022 και ώρα 21:00 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, στην Τελετή αδελφοποίησης με την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Το Σάββατο, 6 Αυγούστου, το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στο Κεφαλόβρυσο, τον τόπο όπου τέτοιες ημέρες πριν 199 χρόνια, το 1823, ο Μ. Μπότσαρης έπεφτε νεκρός από τουρκικό βόλι. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με την επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι του Ευαγγελιστού Αγ. Μάρκου και θα ακολουθήσει πομπή συλλόγων και φιλαρμονικών. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την τήρηση 1’ σιγής, την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την ομιλία του Προέδρου της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη.

Κορωνίδα του διημέρου θα αποτελέσει η Αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλοβρύσου, δρώμενο με τίτλο «Τελευταία Νύχτα» στο οποίο θα συμμετάσχουν ως ηθοποιοί συνολικά 50 άτομα, μέλη συλλόγων και ιδιώτες. Τον σχεδιασμό και το σενάριο του θεατρικού έχει αναλάβει η Νατάσα Μποζίνη και τη μουσική ο Μιχάλης Αβραμίδης, ενώ στον γενικό συντονισμό των Μποτσαρείων βρίσκεται η Έλενα Σιαξαμπάνη, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ