24 Σεπτεμβρίου 2021

Αργεντινή: Ζητούν προτεραιότητα στο εμβόλιο οι εργαζόμενοι στις μεταφορές

εμβόλιο κορονοϊός Αργεντινή

Οι εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών στην Αργεντινή συναντώνται με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να ζητήσουν ο κλάδος τους να συμπεριληφθεί μεταξύ των «ζωτικής σημασίας δραστηριοτήτων», οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν προτεραιότητα για να κάνουν το εμβόλιο Sputnik κατά του νέου κορονοϊού.

«Η CATT ζητάει να μπει στο σχέδιο εμβολιασμών κατά της COVID-19», ανέφερε χθες η συνομοσπονδία, σε μια ανακοίνωση. Ο επικεφαλής της Χουάν Κάρλος Σμίντ είπε ότι «όλες οι δραστηριότητες που συνδέονται με τις μεταφορές κηρύχθηκαν απαραίτητες και οι διάφορες ενώσεις μεταφορών εργάζονται από την αρχή της πανδημίας».

Ο κλάδος των μεταφορών πρωταγωνίστησε στις ειδήσεις τον περασμένο μήνα, καθώς οι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν την πρόσβαση σε λιμάνια της χώρας διεκδικώντας μείωση της φορολογίας, των διοδίων και των τιμών των καυσίμων

Η Αργεντινή έχει μέχρι στιγμής παραλάβει 820.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik V από τη Ρωσία, οι οποίες προορίζονται για τους υγειονομικούς. Στη χώρα, 48.539 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πληθυσμό περίπου 45 εκατομμυρίων ανθρώπων, αναμένεται να παραλάβει εκατομμύρια επιπλέον δόσεις τους επόμενους μήνες. Προτεραιότητα θα δοθεί στους πολίτες άνω των 60 ετών, τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και τις δυνάμεις ασφαλείας, βάσει των κυβερνητικών σχεδίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Αργεντινή: Ζητούν προτεραιότητα στο εμβόλιο οι εργαζόμενοι στις μεταφορές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ