30 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

Αρχίζει σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Άγραφα. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του διημέρου και οι δηλώσεις

Η ΠΕ Ευρυτανίας, ο Δήμος Αγράφων και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων διοργανώνουν 2ήμερο αναρριχητικό φεστιβάλ στο πεδίο Εύρυτος και στα αναρριχητικά πεδία στο Φαράγγι Μπουζουνίκου, με πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, φυσιολάτρες, πεζοπόροι, αναρριχητές απ’ όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν τη Δυτική Ευρυτανία και τις δυνατότητες εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει, λογίζεται το 1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στα Άγραφα, το διήμερο Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, με συνδιοργανωτές την ΠΕ Ευρυτανίας, τον Δήμο Αγράφων και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων.

Κορυφαίοι Έλληνες αναρριχητές θα βρεθούν στα αναρριχητικά πεδία στο Φαράγγι Μπουζουνίκου (και στο πεδίο Εύρυτος), στην περιοχή Βαλαώρας και Τοπολιάνων, προκειμένου να μεταδώσουν τη γνώση τους σε ανθρώπους κάθε επιπέδου και εμπειρίας στο άθλημα της αναρρίχησης, που σταδιακά κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα είναι πλούσιο και θα περιλαμβάνει (εκτός από αναρρίχηση) river trekking, ορειβασία, deep water solo event, πεζοπορία, προβολή ταινίας και river party με το γνωστό Dj Valentino.

«Η Π.Ε. Ευρυτανίας, ο Δήμος Αγράφων και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδιοργανώνοντας το 1ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 11 και 12 Αυγούστου 2022, στο πεδίο Εύρυτος και στα αναρριχητικά πεδία στο Φαράγγι Μπουζουνίκου, φιλοδοξώντας να τα αναδείξουμε σε κορυφαίο αναρριχητικό προορισμό στην Ελλάδας. Επίσης, θα γίνουν παράλληλες δράσεις τόσο στην κοίτη του Γρανιτσιώτη όσο και στην Λίμνη Κρεμαστών. Οι συγκεκριμένες δράσεις δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού και αναψυχής ήπιας μορφής, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τους περιβαλλοντικούς πόρους των φαραγγιών, της λίμνης και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών» αναφέρει για το αναρριχητικό διήμερο ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

«Η πρώτη πανελλήνια αναρριχητική συνάντηση στα Άγραφα φέτος, είναι γεγονός. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων, ο Δήμος Αγράφων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καλούν αναρριχητές, ορειβάτες, περιπατητές αλλά κι όλους τους φίλους της φύσης και του βουνού να έρθουν σε ένα μοναδικό αυγουστιάτικο διήμερο για να συναντήσουν φίλους, να αναρριχηθούν σε διάφορα πεδία, να συμμετέχουν στα διάφορα δρώμενα της διοργάνωσης και να διασκεδάσουν κοντά ή μακριά από τα βράχια, στα κρυστάλλινα νερά του Αχελώου και να ζήσουν από κοντά τις μοναδικές ομορφιές των Αγράφων», δηλώνει ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ