29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ασπρόπυργος: Δύσκολη νύχτα από έκρηξη σε μετασχηματιστή – Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική και η Πελοπόννησος

Ασπρόπυργος: Δύσκολη νύχτα από έκρηξη σε μετασχηματιστή – Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική και η Πελοπόννησος

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11 το βράδυ της Κυριακής (07.02.2021) από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. 

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό, η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, όπως περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας. 

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η διακοπή ρεύματος διήρκησε περίπου 40 λεπτά, και 55 λεπτά στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η βλάβη αποκαταστάθηκε. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, ένα βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου, είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ.

Στο σημείο έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

Όπως δήλωσε σήμερα (08.02.2021) εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον ΣΚΑΪ “υπήρξε πυρκαγιά σε μετασχηματιστή της εγκατάστασης. Συμμετείχαν πολλές δυνάμεις, καθώς εξελίχθηκε σε δύσκολη πυρκαγιά. Δεν υπήρξε κάποιος που να κινδύνευσε. Οι ζημιές φαίνεται να είναι μεγάλες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς γίνεται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας”. 

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είχε ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής. 

To άρθρο Ασπρόπυργος: Δύσκολη νύχτα από έκρηξη σε μετασχηματιστή – Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική και η Πελοπόννησος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ