4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Αυστραλία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες ακόμα και μετά την έναρξη των εμβολιασμών

Αυστραλία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες ακόμα και μετά την έναρξη των εμβολιασμών

 Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, ακόμη και μετά την έναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Ο διευθυντής Υγείας Πολ Κέλι εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για την ικανότητα των εμβολίων κατά της covid-19 να περιορίσουν τη μετάδοση του κορονοϊού ώστε να μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των αυστηρών μέτρων που ισχύουν για την είσοδο στην Αυστραλία. Τα σύνορα της χώρας είναι σχεδόν εντελώς κλειστά εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στην Αυστραλία, ενώ περιορισμένος είναι και ο αριθμός των Αυστραλών που μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους. Όσοι το κάνουν, πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες σε ξενοδοχείο, πληρώνοντας οι ίδιοι το κόστος.

Πολύ περιορισμένος ο αριθμός των ταξιδιωτών

Μόνο μερικές χιλιάδες άνθρωποι εισέρχονται πλέον στην Αυστραλία κάθε μήνα, έναντι περισσότερου από ενός εκατομμυρίου πριν την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Κέλι παραδέχθηκε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca μειώνει τη μετάδοση του κορονοϊού, όμως εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε οι αρχές να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Όταν ρωτήθηκε αν το μέτρο της καραντίνας θα παραμείνει σε ισχύ, ο Κέλι απάντησε: “Ναι”. “Προς το παρόν αυτή η καραντίνα των δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο, η οποία έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική μέχρι στιγμής, θα παραμείνει σε ισχύ παρά τους εμβολιασμούς”, πρόσθεσε.

click4more: Εμβόλιο AstraZeneca: Επίσημο! Δεν θα χορηγείται στην Ελλάδα στους άνω των 65

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 στην Αυστραλία αναμένεται να ξεκινήσει τον μήνα αυτό.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του θα αρχίσει να αυξάνει σταδιακά το ποσοστό των ατόμων που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα.

Η διατήρηση της καραντίνας αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό της Αυστραλίας, ο οποίος πριν την πανδημία είχε έσοδα 50 δισεκ. δολαρίων ετησίως.

Η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες που έχει πετύχει καλύτερη στη διαχείριση της πανδημίας, με τα εγχώρια κρούσματα κορονοϊού να είναι σπάνια.

To άρθρο Αυστραλία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες ακόμα και μετά την έναρξη των εμβολιασμών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy