Αυτοί είναι οι ληστές που βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους στα Μεσόγεια

Αυτοί είναι οι ληστές που βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους στα Μεσόγεια

Με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και των πέντε Ελλήνων που εισέβαλαν στα σπίτια ηλικιωμένων στα Μεσόγεια τους βασάνιζαν και τους λήστευαν.

Οι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό ληστείες και κλοπές. Συγκεκριμένα απογευματινές και βραδινές ώρες με ένα αυτοκίνητο μεγάλη ιπποδύναμης ξεκινούσαν από το Ζεφύρι και το Μενίδι, με στόχο κυρίως οικισμούς στο Κορωπί Αττικής. Στη συγκεκριμένη περιοχή αναζητούσαν σπίτι όπου έμεναν ηλικιωμένοι.

Στις περιπτώσεις των ληστειών, συμπεριφέρονταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε ηλικιωμένους, τους οποίους ακινητοποιούσαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε απειλώντας τους με μαχαίρια. Ένας από τους δράστες τους επιτηρούσε, ενώ οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στις κλοπές που έκαναν προσποιούντο τους αστυνομικούς, προκειμένου να μπουν σε σπίτι ηλικιωμένων.

Φεύγοντας από τα σπίτια των ηλικιωμένων οι δράστες έκρυβαν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ή έκοβαν τα καλώδια του σταθερού τηλεφώνου για να μην γίνει επικοινωνία με την Αστυνομία. Όσον αφορά στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Δείτε ΕΔΩ τους ληστές που έκλεβαν ηλικιωμένους. 

To άρθρο Αυτοί είναι οι ληστές που βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους στα Μεσόγεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά