23 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο Μέγαρο Μουσικής

Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του (1922-2022) και 17 χρόνων από το θάνατό του (7 Απριλίου 2005) διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 20.30, το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής παρουσιάζει μια μεγάλη μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του, που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν τα δύο παιδιά του, ο καλλιτέχνης Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η λογοτέχνης, Άννα Μπιθικώτση.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr.

Κατά την είσοδο απαραίτητη είναι η επίδειξη κατά την είσοδο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ενώ για τα παιδιά 4-17 ετών δύνανται να προσκομίσουν SELF-TEST 24 ωρών. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Λίγα λόγια για την παράσταση…
Ο Γρηγόρης (ο νεότερος) αποδίδει τις μεγάλες επιτυχίες του “Σερ Μπιθι” πλαισιωμένος από τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μπιθικώτση” και με τη συντροφιά διακεκριμένων ερμηνευτών, ενώ ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας που ταξιδεύουν το κοινό στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβάλλεται στη σκηνή σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο των Γρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση.
Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Σωτήρης Δογάνης, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Στρατηγός
Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολόπουλος
Επιμέλεια video: StudioPixel
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα και Γρηγόρης Γρ. Μπιθικώτσης

Χορηγοί επικοινωνίας:
ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ