25 Ιανουαρίου 2022

Α. Κόπτσης: Με αυστηρά πρωτόκολλα η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία (videο)

Στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «αισίως τελείωσε η πρώτη εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων, πήγαμε πολύ καλά λόγω της προετοιμασίας που προηγήθηκε, το μορφωτικό αγαθό συνεχίζει να παρέχεται στους μαθητές μας».

Αναφερόμενος στα τεστ που έγιναν είπε πως: «Στις δύο πρώτες ημέρες εντοπίστηκαν 15.000 και 10.000 εν δυνάμει κρούσματα που η επώασή τους δείχνει ότι πρέπει να οφείλονται στο συγχρωτισμό της εορταστικής περιόδου σε εξωσχολικό περιβάλλον, κρατάμε ασφαλή τα σχολεία μας βαδίζουμε προσεκτικά βήμα-βήμα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, δεν υπάρχει μεγάλο τμήμα στο οποίο να σημειώθηκε διασπορά».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όπως λένε και οι επιδημιολόγοι, αυτό που προέχει είναι η επιτήρηση, όσο πιο πολλά τεστ τόσο πιο εύκολα ανιχνεύονται ακόμα και οι ασυμπτωματικοί, πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν κάνουν πέντε τεστ δηλαδή κάθε μέρα».

Μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς τόνισε πως «περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί έχουν προσληφθεί, καλύψαμε τα κενά με τρίμηνες συμβάσεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών», ενώ για την τηλεκπαίδευση δήλωσε πως «εφαρμόζεται εάν σε μία παραμεθόρια περιοχή κάποιος εκπαιδευτικός ασθενήσει και μέχρι να στείλουμε εκπαιδευτικό να τον αντικαταστήσει, επίσης εάν υπάρξει κατάληψη εκεί εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση».

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ