24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Α. Συρίγος: Η Τουρκία επιχειρεί να μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης (video)

Oι προκλητικές τουρκικές δηλώσεις εις βάρος της χώρας  μας συνεχίζονται με εκτόξευση απειλών και τελεσιγράφων σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονο προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία.

Η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα σε όλα τα πεδία και με ξεκάθαρα  μηνύματα της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας, ενώ ο Υπουργός Άμυνας διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι πάροχος ασφαλείας και σταθερότητας όχι ταραχοποιός.

Την ίδια ώρα και ενώ ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι απειλεί ότι, με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πως η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει θα έρθουμε ξαφνικά, αν το πει θα το κάνει, ο Αμερικανός Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, διαμηνύει στην Άγκυρα πως οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας Νατοϊκής χώρας.
Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν, αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Αθήνα, επισημαίνει πάντως σε όλους ότι η χώρα δεν εκφοβίζεται, ούτε απειλείται.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «η στρατηγική της Άγκυρας είναι να μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης. Αν αυτή τη στρατηγική της ένα θερμό επεισόδιο θα το κάνει, αλλά ο στόχος της δεν είναι το θερμό επεισόδιο για το θερμό επεισόδιο».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ